TechLab Club: ontdek techniek op zaterdagmiddag

TechLab Club: ontdek techniek op zaterdagmiddag

Op zaterdag 20 maart start de tweede TechLab Club voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar vanuit het TechLab in Bibliotheek Helmond.

Nu de bibliotheek vanwege de lockdown gesloten is, gaat de start online plaatsvinden. Zodra fysieke workshops weer mogelijk zijn, gaan de workshops weer door in de bieb.

Als je lid wordt van de TechLab Club ga je zes weken op zaterdagmiddag (online) naar de bibliotheek. De begeleiding is in handen van 'technauten', experts op het gebied van maaktechnieken. Elke zes weken staat één thema centraal. Tijdens de Techlab Club die start op 20 maart gaan ze zich verdiepen in de wereld van Augmented Reality en het maken van een app. Het thema wordt afgesloten met een gave challenge.

De jonge deelnemers gaan vooral veel zelf doen. Vooraf zorgt het TechLab ervoor dat alle benodigde informatie en materialen aanwezig zijn om veilig mee te kunnen doen vanaf thuis. Zodra het weer kan gaan de clubdagen verder in het TechLab in Bibliotheek Helmond.

De zes aansluitende zaterdagmiddagen zijn op 20 en 27 maart, 3, 10, 17 en 24 april, steeds van 14.00 tot 15.30 uur. Meedoen kost € 15 voor zes keer. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Er kunnen maximaal 16 kinderen deelnemen.

 

In april gaan ze bij TechLab Digwijs ook online aan de slag om op allerlei verschillende creatieve manieren een portret van de Koning te maken via Microsoft Officeprogramma’s. Ook worden er online spreekuren georganiseerd voor de jeugd waar ze met vragen terecht kunnen over werkstuk, spreekbeurt of boekbespreking.

Alle informatie en aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/techlab

Het TechLab van de Bibliotheek Helmond-Peel organiseert (na)schoolse activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar. Er zijn TechLab expedities, de TechLab club op zaterdag en op woensdagmiddag is er de TechLab Skoolzone en Digiwijs. Ook Coderdojo Helmond organiseert haar bijeenkomsten in het TechLab in de Bibliotheek aan de Watermolenwal.