Nijs Auto’s levert nieuw elektrisch leasewagenpark aan woCom

Woningcorporatie woCom heeft haar wagenpark vervangen door elektrische auto’s, in dit geval de nieuwe elektrische Opel Corsa-e.

Vrijdag 12 maart de sleutels van de eerste elektrische auto’s door Erik Nijs van het gelijknamig Autobedrijf Nijs in Someren-Heide overhandigd aan de lokale woningcorporatie. Voortaan gaan de medewerkers van woCom groen naar afspraken in de wijk. Elektrisch rijden sluit aan bij de ambitie om de corporatie duurzamer te maken.

,,Onze nieuwe leaseauto’s zijn 100% elektrisch”, vertelt Wouter Terweij, die namens woCom de sleutels in ontvangst nam van Erik Nijs. ,,De stroom die nodig is om de auto’s op te laden komt, net als de stroom die woCom op haar hoofdkantoor gebruikt, van de zonnepanelen op ons dak. Dat betekent dat deze nieuwe leaseauto’s geen Co2 en fijnstof uitstoten. Daardoor belasten we het milieu minder.”

Als maatschappelijk betrokken organisatie wil woCom graag haar bijdrage leveren aan duurzaamheid. Duurzaamheid speelt een rol bij alle afwegingen die woCom maakt over wonen, bouwen, beheren en werken. “De elektrische Opel Corsa-e, die ook nog eens geleverd en onderhouden wordt door een lokaal autobedrijf, Autobedrijf Nijs, past daar goed bij.”