Keltische muziek in Oranjerie Museum Klok & Peel

Keltische muziek in ‘een klassiek traditioneel idioom’. Dat betekent: lekker wegdromen bij gedragen muziek en af en toe wakker geschud worden door pittige jigs & reels of door een hartverscheurende ballad.

Als u daar zin in hebt, ga dan op zondag 15 november om 14.00 uur naar de Oranjerie van Museum Klok & Peel aan de Ostaderstraat 23 in Asten.

Daar treedt dan Seanma op, een viermansformatie uit de omgeving Nuenen, met twee keer een set Keltische muziek van een klein uur.

Seanma tovert zijn feeërieke klanken te voorschijn uit volkse instrumenten als fiddle (viool), concertina, bouzouki, mandoline, vijfstring banjo, low-whistles en uilean pipes (doedelzak-met-blaasbalg). De groep bestaat uit Henk van Aalten, Jos Thoonsen, Kees van de Sande en Willem Elbers.

Deze heren kennen elkaar van een andere, zeer Ierse traditie: een maandelijkse folksessie waar, op een middag soms wel 30 muzikanten bijeenkomen om samen muziek te maken. Daar hebben ze ontdekt dat ze hun passie voor Keltische muziek delen. Seanma speelt niet alleen liederen en deunen, maar vertelt ook graag over de herkomst daarvan of anekdotes over het ontstaan.

Hoewel alle leden van de groep al jaren met de traditionele muziek bezig zijn, studeren zij nog steeds op 'nieuwe' Ierse en Schotse nummers, die ze vooral uit boeken halen en van cd’s of internet.

Voor de toegang tot het concert gelden de normale entreeprijzen.