Muziekochtend Seniorenorkest Groot-Someren in De Diamant (+ VIDEO + AUDIO)

Op dinsdag 10 november vond de aftrap plaats van een muziekproject voor de basisscholen van de triangel, een samenwerkingsverband tussen de basisscholen Mariaschool, LeerRijk en De Diamant.

In de hal van basisschool de Diamant kwamen zo’n negentig kinderen (twee groepen van 45 kinderen) bij elkaar om kennis te maken met muziek en muziekinstrumenten. Dit waren hoofdzakelijk kinderen van groep 4.

De dirigent van het Seniorenorkest Groot Someren Roger Cobben presenteerde deze muziekochtend op een speelse en begrijpelijke manier voor de kinderen. Het doel hierbij was om de  kinderen, (die muziek willen leren of willen zingen) de kans te geven om volgend jaar bij het 25-jarig jubileum van het Seniorenorkest Groot Someren in een groot orkest mee te laten spelen.

Muziekvereniging Somerens Lust ondersteunt dit plan door geïnteresseerde kinderen nog in november de gelegenheid te geven bij het opleidingsorkest van Muziekvereniging Somerens Lust een paar lessen te volgen. Alle kinderen kregen van beide verenigingen een flyer mee naar huis om thuis de geboden mogelijkheden met hun ouders te bespreken.

Kinderen, leerkrachten en muzikanten waren enthousiast over de bijeenkomst.