Astens kerstconcert in Oranjerie Museum Klok & Peel

Twee Astense zangverenigingen gaan op zondag 13 december tussen 14.00 en 16.00 uur samen bewijzen dat het lokale zangtalent een pracht van kerstconcert kan verzorgen in de Oranjerie van Museum Klok & Peel in Asten.

De optredende koren zijn Vocal Surprise en het Astens Mannenkoor.

In 2014 vond in een volle Oranjerie voor het eerst een kerstconcert plaats. Het spits werd afgebeten door een Somerens koor. Het concert smaakte naar meer en vandaar dat er nu een nieuwe editie komt, waarin twee Astense koren de kerstfakkel overnemen.

Vocal Surprise ging in 1997 van start als een initiatief van een groepje vriendinnen. In de loop der jaren sloten zich veel enthousiaste zangeressen aan. Nu is het een dynamisch koor met ongeveer zestig leden van jonge tot middelbare leeftijd. Hun doel is om zichzelf én anderen te vermaken met stemmige koormuziek en gezelligheid. In september dit jaar leverde het koor daarvan een fraai bewijs met het Vocal Surprise Songfestival, een show die drie keer een uitverkocht gemeenschapshuis De Klepel trok. Tijdens het kerstconcert zal dirigente Lia van Veghel het koor voor de laatste keer leiden. De instrumentale begeleiding is in handen van pianist René Vermaes.

Het Astens Mannenkoor bestaat al sinds 1968. Dit koor telt ongeveer zestig actieve zangers en staat onder leiding van Poul van Rooij, de zesde dirigent in de geschiedenis van het koor. Onder zijn leiding wordt hard gewerkt aan de idealen van deze vereniging. Dat is in de eerste plaats: het met plezier zingen. Daarnaast heeft Het Astens Mannenkoor zich altijd betrokken gevoeld bij de Astense samenleving, die vaak wordt getrakteerd op mooie koorconcerten. Verder houdt het AMK de schwung erin met uitwisselingen met regionale en buitenlandse koren. Het Astens Mannenkoor wordt op piano of orgel begeleid door Oksana Bos-Baljva.

Voor het bijwonen van het kerstconcert in de Oranjerie gelden de normale entreeprijzen van het museum.