Jacques Resing beste maestro in Lierop

Op zaterdag 9 januari ging fanfare Sint Willibrordus, samen met de slagwerkgroep, in De Vurherd in Lierop op zoek naar de beste maestro van Lierop.

Vier kandidaten streden om de titel ‘beste dirigent’. Zij moesten daarbij zowel de jury als het publiek overtuigen.

Na de opening door voorzitter Martien Kusters speelde Young Dynamic-fanfare onder leiding van Marc Cocken enkele nummers. Een Phantom of the Opera-medley kwam voorbij en drie nummers uit het discotijdperk. Afgesloten werd met All about that bass van het album Frozen. 

Hierna was het de beurt aan de jeugdslagwerkers van Young Dynamic-slagwerk onder leiding van John Klaus. Verschillende muziekstijlen kwamen voorbij. Begonnen met Braziliaanse klanken werd in het tweede nummer Oosterse muziek ten gehore gebracht in het nummer The Princess of the Orient. Ook het nummer Clocks van Coldplay werd in twee versies gebracht en er werd afgesloten met Feel the Moment, een nummer van de Cubaanse rapper Pitbull waarin ook Christina Aguilera te horen is. Een mooie gevarieere uitvoering.

Na de jeugd kwamen de maestro’s van de fanfare in actie. Margareth van Lieshout en Jacques Resing dirigeerden beiden met verve twee nummers. Deze werden beoordeeld door de jury die bestond uit de dirigenten John Klaus, Marc Cocken en Roger Cobben. Hun voorbereidingen waren op film te zien. Met regelmatig hilarische opmerkingen werden de kandidaten beoordeeld. Ze kwamen beiden in ieder geval tot het einde van de nummers. Na de pauze was het de beurt aan de maestro’s van de slagwerkgroep. Saskia van Nuenen en Niek Hurkmans waren hier de kandidaten. Ook zij dirigeerden op ‘hun’ manier het korps en ook zij haalden met veel bravoure de eindstreep bij de twee werken die beiden dirigeerden.
Toen de prijzen bekend gemaakt moesten worden bleek dat alle vier de kandidaten evenveel punten hadden waarna een hernieuwde overweging nodig was. Jacques Resing was de uiteindelijke winnaar.