SIRIS.nl

Mamma Mia, Waspoeder en Maffiosi in Hart van Heuze

Op zaterdag 9 en zondag 10 januari heeft toneelvereniging Onderling Kunstgenot de komedie ‘Mamma Mia, Waspoeder en Maffiosi’ op de planken gebracht in een goedgevulde theaterzaal van Hart van Heuze in Heusden.

Het vlotte tempo en de vele komische situaties maakten het een leuk avondje uit. De spelers hebben zich van hun beste kant laten zien in het bijzijn van de auteur, Jeroen Cornelis Muts, die zichtbaar genoten heeft van de voorstelling.

Liefhebbers hebben nog de kans om het stuk te komen zien.

Op zaterdag 16 en zondag 17 januari speelt Onderling Kunstgenot om 20.00 uur in Hart van Heuze.

Kaartjes kosten € 10, inclusief consumptie.

Meer info en kaartjes: www.okgheusden.nl of e-mail info@okgheusden.nl.

Korte inhoud:

Frans Baas is een jonge directeur van in de dertig. Zijn vader liet hem zijn waspoederfabriek na, die hij nu een aantal jaren runt. Hij woont samen met zijn aanstaande Tiffany in een luxe villa. Tiffany is de exacte tegen pool van Frans; zij kan niet zonder luxe, sieraden en hun trouwe bediende Diego, een echte Italiaan in hart en nieren. Terwijl Frans niets geeft om dit alles. Nou ja, geld speelt op dit moment toch een belangrijke rol in zijn leven. De economische crisis heeft er hard ingehakt en zijn fabriek, waar hij het Waspoeder White Wonder fabriceert, is zo goed als failliet. Frans weet van gekkigheid niet meer wat hij aanmoet met de torenhoge schulden en het aanstormend faillissement. Wanneer hij na een avond doorwerken in de fabriek door een leegstaande loods loopt, wordt hij getuige van een heuse drugsdeal. Een koffer vol met geld en cocaïne ligt open en bloot in de achterbak van een zwarte gangsterauto. De drugsdealers zijn zo druk in conclaaf over hun handelswaar, dat zij Frans niet opmerken. Een drugsdeal in zijn fabrieksloods? Een koffer vol met geld en drugs? Maffiosi met wapens? Belt hij de politie? Ja, dat zou je zeggen! Nee, hij besluit in een vlaag van verstandsverbijstering de koffer uit de auto te stelen en zo snel als hij kan naar huis te scheuren....

Rolverdeling:

Frans Baas - Frans Meulendijks

Tiffany Langemeijer - Lisa Meulendijks

Diego Savarelli  - Henk Hoefnagels

Mr. Langemeijer - Herman Winkelmolen

Mrs. Langemeijer - Hanneke Hoefnagels

Klauwende Claudia - Irene Meulendijks

Tony de Tank - John Renders

Vriendinnen van Tiffany - Silvia Driesen en Mayke Hoefnagels

Rechercheur Van Huizen - Eric van den Heuvel

Deurwaarder Janssen - John van Kessel