De Nationale Voorleesdagen in bibliotheek Helmond-Peel

De Bibliotheek Helmond-Peel bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen.

Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarom zijn er van woensdag 27 januari tot en met zaterdag 6 februari diverse voorleesactiviteiten rondom het prentenboek van het jaar: 'We hebben er een geitje bij' van Marjet Huiberts en Iris Deppe.

Kinderen tot en met 6 jaar, die tijdens de voorleesdagen bibliotheeklid worden, krijgen een vingerpoppetje van Geitje (zo lang de voorraad strekt)
Ook de ouders van deze kinderen kunnen lid worden voor maar € 25.

Op 27 januari lezen ze voor in de locaties van Bibliotheek Helmond-Peel uit het prentenboek van het jaar.

Aansluitend zal er voor de kinderen een leuke activiteit worden georganiseerd:
• Bibliotheek Someren, Molenstraat 12 om 14.30 uur
• Bibliotheek Helmond, Watermolenwal 11 om 15.00 uur
• Bibliotheek Asten, Kerkstraat 12 om 15.30 uur

Op zaterdag 30 januari wordt in Bibliotheek Someren van 10.30 tot 11.30 uur op een creatieve manier gewerkt rondom het thema van het prentenboek van het jaar voor alle kinderen van 2-5 jaar.

Op zondag 31 januari wordt in Bibliotheek Helmond om 13.30 uur het prentenboek 'We hebben er een geitje bij' voorgelezen. Daarna wordt er met alle kinderen tot 6 jaar op een creatieve manier gewerkt aan het thema van het boek.

Op woensdag 3 februari om 15.00 uur wordt in bibliotheek Helmond voorgelezen uit één van de prentenboeken uit de Prentenboeken Top Tien.

Zaterdag 6 februari is er in bibliotheek Someren de voorstelling ‘We hebben er een geitje bij’ van Malou van Sluis. De voorstelling is van 11.00 tot 11.40 uur en is voor alle kinderen in de leeftijd van 2-5 jaar.

Voor de activiteiten op zaterdag 30 januari, zondag 31 januari en zaterdag 6 februari kan men zich aanmelden via de website bibliotheekhelmondpeel.nl.