De Nationale Voorleesdagen in bibliotheek Asten

De Bibliotheek Helmond-Peel bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen.

Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarom zijn er tot en met zaterdag 6 februari diverse voorleesactiviteiten rondom het prentenboek van het jaar: 'We hebben er een geitje bij' van Marjet Huiberts en Iris Deppe.

Kinderen tot en met 6 jaar, die tijdens de voorleesdagen bibliotheeklid worden, krijgen een vingerpoppetje van Geitje (zo lang de voorraad strekt). Ook de ouders van deze kinderen kunnen lid worden voor maar € 25.

Op woensdag 27 januari las Yvon Smolenaers voor in de locaties van Bibliotheek Helmond-Peel uit het prentenboek van het jaar. Zo ook in de bibliotheek van Asten.

Op zaterdag 30 januari wordt in Bibliotheek Someren van 10.30 tot 11.30 uur op een creatieve manier gewerkt rondom het thema van het prentenboek van het jaar voor alle kinderen van 2-5 jaar.

Op zondag 31 januari wordt in Bibliotheek Helmond om 13.30 uur het prentenboek 'We hebben er een geitje bij' voorgelezen. Daarna wordt er met alle kinderen tot 6 jaar op een creatieve manier gewerkt aan het thema van het boek.

Op woensdag 3 februari om 15.00 uur wordt in bibliotheek Helmond voorgelezen uit één van de prentenboeken uit de Prentenboeken Top Tien.

Zaterdag 6 februari is er in bibliotheek Someren de voorstelling ‘We hebben er een geitje bij’ van Malou van Sluis. De voorstelling is van 11.00 tot 11.40 uur en is voor alle kinderen in de leeftijd van 2-5 jaar.

Voor de activiteiten op zaterdag 30 januari, zondag 31 januari en zaterdag 6 februari kan men zich aanmelden via de website bibliotheekhelmondpeel.nl.