Op puzzeltocht door Museum Klok & Peel

In Museum Klok & Peel in Asten draait het om natuur aan de ene - en klokkencultuur aan de andere kant.

En hoe je die twee werelden met elkaar kunt verbinden. Jawel hoor, dat kan! Dat gaat het museum op zondag 14 februari bewijzen in een leuke puzzeltocht. Deze activiteit is voor kinderen van de basisschool én hun ouders en grootouders die daarbij een handje komen helpen. 

De puzzeltocht gaat als volgt: in de collectie Klok mogen kinderen aan de hand van een vragenlijst op zoek naar allerlei elementen uit de natuur. Ze mogen twee dolfijnen opsporen, ze ontdekken welk dier er op een priesterbel te zien is, en ze leren wat ‘zonnetijd’ is. Zijn alle vragen beantwoord, dan kunnen de kinderen met behulp van de antwoorden zelf een liedje spelen op de klokken! Deelnemers krijgen ook het Rabo Museumkids-tasje, met o.a. een loep en een potlood van het museum. Ten slotte krijgen ze een lekkere klokkoek in het Museumcafé.

Naast de puzzeltocht kunnen kinderen meedoen aan een kleuractiviteit. Door een klein stukje van een schilderij van Jef Rottiers in te kleuren werken ze samen aan een nieuw schilderij.

Voor € 5 heeft uw (klein)kind entree voor het museum en deelname aan de activiteit. Voor kinderen die het museum met een Museumpas bezoeken wordt voor deelname aan de activiteit een bijdrage van € 2 gevraagd.

Voor meer informatie over het museum kunt u terecht op www.museumklokenpeel.nl.