SV Lierop wint van HVV

SV Lierop had op zondag 28 februari een verrassend gemakkelijke middag in Helmond.

“ Een kat in het nauw maakt rare sprongen” wordt wel eens gezegd. Dus hield men rekening met een HVV dat alles uit de kast zou halen om van die laatste plaats af te komen. Raar genoeg was dit helemaal niet het geval. Al in de derde minuut kon Bas van de Wittenboer simpel scoren na goed voorbereidend werk van Rik Duijmelinck. Meteen daarop pareerde Lars van Grotel een hard schot van Faiz Essakkati en zag hij een boogbal van Pierre Butela over zijn doel verdwijnen. Dat was rond de vijfde minuut. Vanaf dat moment regen de Lieropse kansen zich aaneen. Bas van de Wittenboer knalde hoog over nadat hij door Ralf van de Laar op doel gestuurd was. Van de Laar legde even later onzuiver af op de vrijstaande Dirk van Vlokhoven.

Van Vlokhoven leverde in de 15e minuut een perfecte assist op Nick van der Sluijs die de 0-2 binnen kon mikken. Vier minuten later was Hidde Maas trefzeker toen Ralf van de Laar hem heerlijk aanspeelde, 0-3. Diezelfde Van de Laar pikte in de 26e minuut simpel de bal af van de HVV-rechtsback en rondde beheerst af, 0-4.

Pas in de 32e minuut weer een Helmondse kans, maar Jeffrey Perts hield er enkel een corner aan over. Een kantelmoment in de 36e minuut: Lierop-aanvoerder Dirk van Vlokhoven viel geblesseerd uit en de 17-jarige Bart van Brussel mocht invallen. Zijn eerste balcontact was prima, want hij legde de bal panklaar voor Bas van de Wittenboer die echter net naast het doel tikte. Vlak voor de rust de enige gele kaart in dit sportieve duel, Lieroppenaar Nick van der Sluijs haalde Jeffrey Perts onderuit, dus trok de prima leidende referee van Schayik een kaart.

Na de rust kwam HVV wat fanatieker het veld op met duidelijke offensieve bedoelingen. Daarbij werd het verdedigende aspect behoorlijk verwaarloosd, maar Lierop speelde veel te ongeïnspireerd om daar gebruik van te maken. Pas toen de sterk spelende Dennis van Wetten de 1-4 voorbij Lars van Grotel knalde, leek het of de roodwitten wakker schrokken. De zaken werden iets geconcentreerder aangepakt en opnieuw stapelden de kansen zich op. Jan van Lierop miste twee keer in kansrijke positie. Ralf van de Laar deed hetzelfde. Bart van Brussel werd in de 62e minuut vrij voor de lege goal gezet door de niet zelfzuchtige Bas van de Wittenboer en zorgde voor de 1-5. Daar bleef het bij, ook al omdat Lars van Grotel in de slotfase erg sterk keepte bij pogingen van Perts en Van Wetten.