Informatieborden in centrum Asten onthuld

Op donderdag 10 maart werden vier informatieborden van het winkelcentrum van Asten onthuld.

De onthulling vond plaats bij de achteringang van het gemeentehuis op het Koningsplein door de voorzitter van Centrummanagement Asten Jan Uilenbroek en wethouder Jac van Bussel.

De afgelopen jaren en de komende jaren, is en wordt hard gewerkt aan de herinrichting van het centrum van Asten. Een centrum waarvoor de Stichting Centrummanagement Asten ( CMA) werkt om dit economisch en qua leefbaarheid te verbeteren.

Er is de afgelopen jaren een samenwerking geweest tussen gemeente, CMA, VVV, Museum Klok & Peel en de OVA. Enkele projecten worden in samenspraak uitgewerkt en er is besloten om voor de beeldvorming naar buiten, gebruik te maken van het beeldmerk van het museum, in combinatie met de slogan 'Asten klink als een klok'.

Als een van de uitkomsten van die samenwerking zijn door de Stichting Centrummanagement Asten vier informatieborden in de buurt van parkeerplaatsen geplaatst met daarop een aan de herinrichting aangepaste kaart van het Winkelcentrum van Asten. Die kaart is ontworden door Emile van Engelen en is bedoeld, om de bezoekers van het centrum wegwijs te maken, maar leidt ook toe naar de website www.centrumasten.nl. Ook op die site is de kaart gebruikt en is daar de ingang waarlangs digitaal kan worden gezocht naar de aanwezige bedrijven en de diensten die zij verlenen.

De vier informatieborden, met daarop een aan de herinrichting aangepaste kaart van het winkelcentrum van Asten, zijn geplaatst in de buurt van parkeerplaatsen.

De informatieborden staan:
- achter het gemeentehuis op het Koningsplein
- tegenover de Rabobank aan de Burgemeester Frenckenstraat
- bij de ingang van de parkeerplaatsen aan het Floraplein
- bij de parkeerplaatsen achter Het Kompas.