Harrie van Tulden Zùmmerse Mens 2006

Stichting Someren Natuurlijk heeft Harrie van Tulden (73) uit Someren-Heide benoemd tot Zùmmerse Mens 2006.

Met het uitreiken van deze onderscheiding wil de stichting haar waardering tonen voor een Somerenaar die klaar staat voor een ander. Of dat nou is in het verenigingsleven of daarbuiten.

Harrie van Tulden is geboren op 27 november 1933 in Nederweert.

In het verleden had Harrie een boerenbedrijf aan de Doorleggersbaan.

Harrie is als 15e Zùmmerse Mens gekozen omdat hij een belangrijk persoon is voor de gehele gemeenschap van Someren maar voor Someren-Heide in het bijzonder.

De 15e Zùmmerse Mens is actief als koster en collectant in de kerk van Someren-Heide. Voor mis- en doopvieringen, avondwaken, uitvaarten en alles wat met de kerk te maken heeft verzorgt hij alle voorbereidingen. Daarnaast is hij acoliet bij de avondwakegroep.

Ook verzorgt hij met zijn ploeg het onderhoud op het kerkhof en het parkje De Inloop en daarbij slaat hij nooit een beurt over.

Harrie is bestuurslid en penningmeester van de plaatselijke KBO-afdeling, lid van ouderenkoor De Heideklanken en carnavalsprins van de KBO. Hij bezoekt ouderen thuis of in het ziekenhuis en weet iedereen met raad en daad bij te staan.

Harrie is actief bezig met het organiseren van kienmiddagen voor de bejaarden in Someren-Heide. Hij koopt de prijzen in en haalt ouderen thuis op zodat deze mee kunnen kienen.

Ook het verzorgen van het koersballen kun je aan hem overlaten. Nu De Bunt is afgebroken neemt hij met zijn kruiwagen de koersbalmat mee naar huis en weer terug naar ’t Buntje van Jong Nederland om zo het koersballen toch te laten doorgaan.

Harrie van Tulden is de 15e Zùmmerse Mens. Zijn voorgangers waren:

Miet van Otterdijk-Swinkels (Someren)
Marietje v.d.Boomen-van Stekelenburg (Someren-Heide)
Piet Hurkmans (Lierop)
Mia van Lierop-Schroijen (Someren-Eind)
Door v.d.Eijnden-van Brussel (Lierop)
Harry Slegers (Someren)
Pieter Hurkmans (Someren)
Thieu Geers (Someren)
Theo Hurkmans (Someren)
An van Eijk (Someren)
Toos Geurtjens-Jeuken (Someren-Eind)
Thea van Mierlo (Someren-Heide)
Leen Verhees (Someren-Eind)
Piet Jacobs (Lierop)