ArtOROband opent kleurrijke expositie in Oranjerie

Op zondag 13 maart werd in Museum Klok & Peel in Asten een expositie geopend met werk van kunstenaars van ArtORO Someren.

De opening gebeurde met een optreden van de ArtOROband.

De expositie is te zien tot en met 20 maart in de Oranjerie van Museum Klok & Peel. Alle kunstwerken zijn gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking.

De kunstenaars van ArtORO werken bij het centrum voor beeldende vorming De Viersprong in Someren. In dat centrum werken de zorgorganisaties GGZ, SWZ en ORO samen.
De Viersprong heeft allerlei ateliers waar de cliënten van de deelnemende organisaties kunnen tekenen, schilderen, ruimtelijk- of grafisch werk kunnen maken en kunnen werken in keramiek of multimedia. De kunstenaars mogen er op zoek naar een passende manier om hun creativiteit vorm te geven en krijgen de gelegenheid een eigen stijl te ontwikkelen. Hun eigen omgeving en belevingswereld is daarbij een belangrijke inspiratiebron.

Bij de opening van de expositie in de Oranjerie speelde de ArtOROband. Want ook samen muziek maken is één van de activiteiten van de ORO-cliënten. Daar is in het verleden de ArtOROband uit ontstaan. Deze vijfkoppige band - bezetting: zang, keyboard en trommel - heeft twee cd’s op de markt gebracht en is ook op YouTube te beluisteren.

Door de spreiding van ORO over verschillende locaties is de band jammerlijk opgehouden te bestaan, maar speciaal voor de opening van de ArtOROexpositie komt ze graag nog een keer bij elkaar.

Voor het bijwonen van het concert en de expositie in de Oranjerie gelden de normale entreeprijzen van het museum.