NWC-Bekkerveld 1-0

NWC (Asten) speelde tegen de nummer negen Bekkerveld uit Heerlen.
NWC-trainer Bertran Kreekels beschikte iet over de geschorste Ronald Joosten en de geblesseerden Alexander Zegers en Martijn Ghielen. Daarom kreeg aanvoerder Leon Langedijk een plekje achter de twee spitsen Abdou Bazi en Michiel van Pelt. Rob Jacobs werd als rechtshalf vervangen door Ralf van Oosterhout. Beide ploegen hadden zichtbaar moeite met het moeilijk bespeelbare veld. Door de regen van de afgelopen dagen was het niet mogelijk om een perfect positiespel op de mat te leggen. NWC leverde wel een enorme dosis strijd, en dat is misschien nog wel belangrijker dan goed voetbal. Zowel NWC als Bekkerveld lieten wat van zich zien in de beginfase. Namens de thuisploeg schoot Martijn Mulder in de handen van Bekkerveld-doelman Mario Bocken. Bij de gasten werd Jo Verheezen gevaarlijk met een afstandsschot. Mike Willems, clubtopscorer van Bekkerveld, kreeg ook een enorme kans. De behendige vleugelspeler passeerde NWC-keeper Teun van der Loo, maar Rudi Strauss voorkwam op de doellijn een tegentreffer. Even later, aan de overkant, schoof spits Michiel van Pelt de bal langs het doel. Vlak voor rust speelde zich een opmerkelijk moment af. Scheidsrechter Achten gaf een gele kaart voor Bekkerveld-captain Merijn de Haan omdat hij hands maakte bij een vrije trap van Leon Langedijk. Uit de daarop volgende vrije trap schoot Langedijk de bal fraai in de rechterhoek, maar de arbiter gaf een sein voor een indirecte vrije trap waardoor het doelpunt afgekeurd werd. Dit bleek een onjuiste beslissing te zijn. Na rust was NWC sterker. Bekkerveld kreeg echter wel de beste kansen via Jimmi Catgiu en Mike Willems, maar goalie Van der Loo pareerde beide doelpogingen prima. Beide ploegen hadden wat angst om te verliezen, waardoor het een matige tweede helft werd. Zoals gezegd was er van goed voetbal nauwelijks sprake. Defensief hield de thuisclub stand, door sterk en fel verdedigend werk. Toch bewaarden de Astenaren het belangrijkste moment voor de slotfase. Martijn Mulder zette in de 77e minuut vanaf links voor en Leon Langedijk werkte uitstekend af: 1-0. Grote vreugde bij de spelers en staf van NWC, want dit zou de derde overwinning in drie duels betekenen. Bekkerveld gaf daarna logischerwijs ruimte weg en de jonge invaller Maik Idzes profiteerde hier bijna van, maar zijn inzet werd gekeerd door Bocken. Het bleef uiteindelijk bij 1-0 en daar kan NWC ontzettend blij mee zijn. NWC staat in de eerste klasse D op de elfde plaats met 16 punten uit 14 wedstrijden en heeft de degradatiezone verlaten. Op zondag 13 maart hervat NWC de competitie met een uitduel tegen HVCH in Heesch. Opstelling NWC: Teun van der Loo, Leon van den Bosch, Bas van Geffen, Thomas Zegers, Rudi Strauss, Ralf van Oosterhout, Artie Haazen, Leon Langedijk, Martijn Mulder, Abdou Bazi (84’ Tom Peters) en Michiel van Pelt (70’ Maik Idzes).