Sparta’25-NWC 4-1

Op donderdag 7 april hervatten Sparta ’25 en NWC (Asten) de competitiewedstrijd die op 20 maart in de rust werd gestaakt wegens een blessure van scheidsrechter Govers.
De ruststand was 2-0 in het voordeel van de ploeg van trainer Harry Blokhuis door goals van Thijs Kluijtmans en Mischa Werdens. Logischerwijs koos NWC-trainer Bertran Kreekels voor een alles of niets-tactiek. NWC kon niet beschikken over aanvoerder Leon Langedijk, die sowieso ook het belangrijke treffen met FC Vinkenslag van zondag 10 april moet missen. De ultra-aanvallende tactiek leverde wel degelijk kansen op. Eerst kreeg Rob Jacobs een goede kopkans, maar in de vijftigste minuut zorgden de gasten voor de aansluitingstreffer. Een afgeslagen hoekschop van Martijn Mulder werd prima in de hoek geplaatst door Artie Haazen: 2-1. Omdat NWC achterin één-op-één speelde, kwam Sparta ’25 er vaak gevaarlijk uit. Na 62 minuten nam de ploeg uit Beek en Donk de spanning weg door de 3-1 te maken. Opnieuw was het routinier Mischa Werdens, die met wat geluk NWC-doelman Teun van der Loo uitspeelde en voor open doel binnenwerkte: 3-1. Sparta ’25 kreeg kansen genoeg op de volgende treffer. Thijs Kluijtmans en Mischa Werdens hielpen de mogelijkheden echter om zeep. Aan de overkant wist Abdou Bazi bijna te scoren uit een uitstekende voorzet van Martijn Ghielen, maar hij had zijn vizier niet op scherp staan. Wegens buitenspel keurde scheidsrechter Van Zutphen ook nog twee treffers van de groenwitten af. Maar drie minuten voor tijd werd het duel definitief op slot gegooid. Thijs Kluijtmans scoorde op een fraaie manier door de bal over Van der Loo heen te tikken: 4-1. NWC leek direct de spanning terug te brengen via het doelpunt van Haazen, maar uiteindelijk gaf Sparta de overwinning niet meer weg. NWC moet deze wedstrijd vergeten en door naar de belangrijke ontmoeting met FC Vinkenslag, zondag 10 april om 14.30 uur in Maastricht. Opstelling NWC: Eerste helft: Teun van der Loo, Leon van den Bosch, Bas van Geffen, Thomas Zegers, Rudi Strauss, Rob Jacobs, Leon Langedijk, Ronald Joosten, Martijn Mulder, Abdou Bazi en Michiel van Pelt. Tweede helft: Teun van der Loo, Leon van den Bosch, Bas van Geffen, Rudi Strauss, Rob Jacobs, Artie Haazen (79’ Thomas Zegers), Ronald Joosten, Martijn Mulder, Abdou Bazi, Michiel van Pelt en Martijn Ghielen. Voorbeschouwing: FC Vinkenslag staat voorlaatste met 21 punten uit twintig duels. Dat is een punt meer dan de Astenaren, die er dus 22 hebben. Vinkenslag verkeert in een slechte vorm. De geelzwarten hebben vier wedstrijden op rij verloren en staan laatste in de derde periode. Ook NWC heeft de punten keihard nodig in deze spannende degradatiestrijd. De ploegen onderin zitten dicht tegen elkaar aan en het belooft een zinderend competitieslot te worden. De confrontatie in Asten eerder dit seizoen eindigde in een 0-1 zege voor Vinkenslag door een goal van Romero Regales.