NWC lijdt puntverlies in slotfase tegen RKVVO

Het venijn zat hem op zondag 13 maart duidelijk in de staart tijdens de wedstrijd tussen RKVVO en NWC.

De Astenaren leken er met de volle buit vandoor te gaan toen Luuk Castelijns in de 90e minuut 1-2 maakte, maar in de allerlaatste seconde zorgde Martijn Antonis er alsnog voor dat de punten gedeeld werden op sportpark De Heikant: 2-2.

In de eerste helft had NWC het lastig op het kunstgrasveld in Oerle. RKVVO zette snel druk en probeerde de ploeg van Henry van Alebeek vast te zetten op eigen helft.

Noemenswaardige kansen werden in de eerste drie kwartier niet gecreëerd, maar dankzij NWC-aanvaller Gianni Steijlen werd het duel op slag van rust opengebroken. De jongeling soleerde door de defensie van RKVVO en werd in het strafschopgebied neergelegd door Pieter Jansbeken. De prima scheidsrechter Eijgelsheim wees terecht naar de stip en Jeroen van Deursen had geen moeite met de penalty: 0-1.

In de tweede helft moest RKVVO wat meer komen, waardoor de gasten wat meer ruimte kregen. Tom van Bussel kwam net tekort om een scherpe vrije trap van Luuk Castelijns binnen te koppen en even later pareerde RKVVO-goalie Robbert Koek een knap schot van Steijlen. Gaandeweg de tweede helft voerde de formatie uit Oerle de druk op en werd NWC teruggedrongen, maar de Astense defensie gaf maar weinig weg. Tien minuten voor tijd kwam RKVVO echter op gelijke hoogte via clubtopscorer Martijn van Dijk, die na een voorzet van rechts geheel vrijstaand de 1-1 binnentikte. Enkele minuten later leek NWC weer op voorsprong te komen, maar een poging van Van Deursen ging voorlangs.

Beide teams gingen voor de winst en NWC leek er met de drie punten vandoor te gaan. Castelijns bleef uiterst koel en bracht zichzelf in een goede positie om uit te halen. Beheerst mikte hij de bal buiten bereik van Koek in de rechterhoek (1-2) en grote ontlading was een feit. De punten leken binnen, totdat RKVVO in extremis aan mocht leggen voor een vrije trap. Juul Verbugt moest aan de noodrem trekken en haalde zijn directe tegenstander op het middenveld neer. Daarvoor kreeg hij zijn tweede gele prent en werd van het veld gestuurd. Uit de vrije trap scoorden de gastheren via Martijn Antonis, die raak schoot bij de tweede paal: 2-2. Direct daarna floot arbiter Eijgelsheim voor het laatst en werden de punten gedeeld in Oerle.

Zondag 20 maart speelt NWC op het eigen sportpark ’t Root tegen nummer twee Rood-Wit Veldhoven, tegen wie eerder dit seizoen een doelpuntloos gelijkspel werd genoteerd.