SIRIS.nl

Someren verliest nipt van BSV Limburgia

In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, verloor Someren ongelukkig met 1-0 van koploper Limburgia.
Ondanks de nederlaag handhaaft Someren zich op de tweede plaats, die het nu moet delen met DESO, de tegenstander in de eerstvolgende competitiewedstrijd. Al in de derde minuut dacht Someren op voorsprong te komen: na een hoekschop van Thijs Cortenbach kopte middenvelder Stijn Kusters de bal ruimschoots over de doellijn. De vlag van de grensrechter bleef echter naar beneden en arbiter Kok liet doorspelen nadat doelman Van Haren de bal weer het veld insloeg. In de zevende minuut was het wel raak aan de andere kant. Een hoge voorzet werd door Bartels onhoudbaar achter doelman Maarten Werts gekopt, 1-0. Daarna werd een tweede Limburgs doelpunt afgekeurd wegens buitenspel en een afstandsschot van Roemgens trof slechts de lat. Na een half uur nam Someren het initiatief over. Een inzet van Thijs van Pol verdween rakelings naast het doel en Bas Boonman schoot de bal over de lat, nadat hij een foute terugspeelbal had onderschept. Op slag van rust kregen de bezoekers hun beste kans: na een diepe bal van Teun Custers was Bas Boonman sneller dan twee Limburgse verdedigers. De Somerense topscorer verscheen vrij voor doelman Van Haren, maar die bracht redding met een knappe reflex. Uit de hoekschop die daarop volgde, kopte Thijs van Pol de bal over het doel. Na rust deed Someren vergeefse pogingen om op gelijke hoogte te komen. Coach Harjan de Wit besloot om in het laatste half uur een extra aanvaller in het veld te brengen met Laurens Janssen. Die werd al meteen in stelling gebracht door Thijs van Pol, maar schrok blijkbaar van de onverwachte doelkans en liet de bal lopen. Daarna gaf Laurens een voorzet op Thijs van Pol, die de bal in de handen van de doelman kopte. Even later aarzelde Laurens iets te lang met schieten, zodat een Limburgse verdediger de bal nog tot hoekschop kon verwerken. Een ziedend schot van Thijs van Pol werd daarna goed gepakt door doelman Van Haren. De Limburgers speelden op dat moment alleen nog op de counter met lange halen naar voren, maar zij hadden ook geen succes. In de slotfase speelde Someren in de defensie een tegen een en probeerde eveneens met de lange bal gevaarlijk te worden. Limburgia-trainer Douven voorzag het gevaar en bracht oud-international Kevin Hofland nog in de ploeg om de defensie te versterken. Limburgia behield de nipte voorsprong en Someren verliet teleurgesteld het veld in de wetenschap dat er meer ingezeten had.