SIRIS.nl

Gelijkspel voor Someren tegen Bekkerveld

Someren heeft de competitie hervat met een gelijkspel tegen Bekkerveld.
In de eerste helft domineerden de gasten. Ze kwamen verdiend op voorsprong door een doelpunt van Ravid Kochavi. Op slag van rust kwam de thuisclub onverwacht langszij via Van Meegeren. In de tweede helft voerde Bekkerveld de druk op, maar de stand bleef onveranderd. Uiteindelijk was de 1-1 eindstand een terechte uitslag. Someren speelde een goede eerste helft: met snel pressievoetbal werd de tegenstander onder druk gezet. In de tiende minuut ging Ravid Kochavi er op links vandoor, maar hij schoot de bal rakelings over het doel. Na een half uur spelen, lieten de gasten weer een mooie aanval zien. Arco van Dijk gaf een geplaatste voorzet op Thijs Cortenbach. Die dolde zijn tegenstander in het zestienmetergebied, maar het schot dat er op volgde, miste kracht en richting. Even later gaf Salim Zeroual na een mooie individuele actie een scherpe voorzet. Voor het Bekkervelddoel doken geheel vrijstaand Ravid Kochavi en Bas Boonman op. Ravid was het eerst bij de bal en zette Someren verdiend op voorsprong, 1-0. Een minuut voor rust mocht de thuisclub een hoekschop nemen. De bal werd door Willems met het hoofd teruggelegd op Van Meegeren, die de onverwachte gelijkmaker achter invaller-doelman Van den Broek kopte. Na rust kwamen de gastheren een stuk agressiever uit de startblokken. Ze schuwden overtredingen niet langer en dat leverde de thuisclub in de tweede helft maar liefst vier gele kaarten op. Ravid Kochavi moest al snel naar de kant met een hamstringblessure en daardoor verloor Someren zijn sterke aanspeelpunt in de spits. Bekkerveld werd sterker en kreeg na een uur spelen een ideale scoringskans, maar de bal werd door twee vrijstaande aanvallers volledig gemist. Even daarvoor belandde het leer na een hard schot van Willems op de vuisten van Frank van den Broek. Het gevaar van de thuisclub kwam verder via enkele hoekschoppen en vrije trappen, maar die leverden ook geen doelpunt op. Een kwartier voor tijd was Someren dichtbij een voorsprong. Salim Zeroual gaf een steekpass op Arco van Dijk, die meteen uithaalde. De bal scheerde echter over de lat. Na een vrije trap van Thijs Cortenbach op de rand van het zestienmetergebied ging de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Opvolger: Someren: Frank van den Broek, Ruud Meeuws, Rob van Otterdijk, Teun Custers, Nicky Meeuws, Stijn Kusters, Thijs Cortenbach, Salim Zeroual, Ravid Kochavi (50 Laurens Janssen), Bas Boonman, Arco van Dijk (75 Tim van Seggelen). Op dinsdag 28 februari speelt Someren de achtste finale van de districtsbeker tegen topklasser EVV uit Echt. Aanvang 20.00 uur op sportpark De Potacker.