Sterke tweede helft levert NWC zege op

Dankzij een uitstekende tweede helft heeft NWC (asten) een mooie overwinning geboekt op het hoger geklasseerde Venlosche Boys. Het werd 3-0 op sportpark 't Root.
NWC-coach Henry van Alebeek kon weer beschikken over rechtsback Ralf van Oosterhout. Hij kreeg dan ook de voorkeur boven Leon van den Bosch. Verder waren er geen wijzigingen in het basisteam. In de eerste helft ging het gelijk op en waren er weinig echte kansen. Wel stichtte Venlosche Boys-clubtopscorer Rick Polman gevaar, maar zijn inzet ging naast. Bij de thuisploeg had Martijn Ghielen de grootste mogelijkheid, maar hier was zijn schot te onzuiver. Het waren allemaal halve kansen voor beide elftallen, die logischerwijs met een 0-0 tussenstand de rust in gingen. Na rust nam NWC direct het initiatief. De Astenaren waren dominant en gingen op jacht naar de eerste treffer. Er kwamen wat meer kansen die ook nog eens gevaarlijker waren. Zo voorkwam de Venlose doelman Ruud Stienen op sublieme wijze een doelpunt van Ghielen. Even later was Ghielen weer in de buurt, maar wederom leverde het geen goal op. Ook Martijn Mulder kon Stienen even later niet passeren. Tot de 71e minuut. Na een goede individuele actie stuurde Van Oosterhout Youri van Brussel met een mooie pass weg en hij rondde keurig af: 1-0. Zo'n tien minuten voor tijd werd het spel door scheidsrechter Vullings - die veel kaarten uitdeelde - ruim vijf minuten stilgelegd wegens een ernstige blessure aan Venlosche Boys-kant en wegens aanhoudende protesten kreeg Venlosche Boys-leider John Duijf de rode kaart. De NWC-ers bleven daarna wel gewoon hun eigen spel spelen en zeker ook geconcentreerd verdedigen, want de gastheren gaven niets meer weg. In de slotfase resulteerde de overmacht in meer doelpunten. Itay Blaycher tikte een voorzet op maat van Martijn Mulder binnen (2-0), en in de blessuretijd was Blaycher opnieuw belangrijk. Via een geweldige steekbal zette de spits Van Brussel één-op-één en wederom trof de productieve nummer 10 doel: 3-0. Een verdiende zege voor de sterke oranjehemden, die daardoor stijgen naar de zesde plaats. Volgende week zondag gaan de Astenaren op bezoek bij Berghem Sport. Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Ralf van Oosterhout, Bas van Geffen, Tom van Bussel, Rudi Strauss, Ruud Leenen (76' Sohail Rahimi), Rob Jacobs, Youri van Brussel, Martijn Mulder, Martijn Ghielen (76' Sander van den Eijnde) en Itay Blaycher.