Someren verslaat BSV Limburgia

SV Someren nam revanche voor de eerder dit seizoen geleden nederlaag tegen de winnaar van de eerste periode.
De 2-0 eindstand was al bij rust bereikt door een doelpunt van Ravid Kochavi en een wonderschone treffer van Dirk Hurkmans. Beide teams zagen er anders uit dan in de heenwedstrijd in Brunssum. Terwijl Limburgia zich in de winterstop nog versterkte met Barrera (België) en Stasczak (Duitsland) en deze week nog een overschrijving rond zag komen van doelman Wijnen (keeperstrainer van MVV), moest een door blessures gehavend Someren haar aanvullingen zoeken in het tweede elftal. Dat pakte overigens goed uit voor de gastheren, want beide doelpunten kwamen op naam van spelers die er in Brunssum nog niet bij waren. Beide teams waren qua spel aan elkaar gewaagd, maar de doelkansen waren overduidelijk voor de thuisclub. Thijs van Pol en Bas Boonman misten het doel op een haar na bij hoekschoppen, maar halverwege de eerste helft was het wel raak. Ravid Kochavi reageerde het meest adequaat na een lange bal van Stijn Kusters. Doelman Wijnen kwam uit zijn doel, maar Ravid was sneller en scoorde met een schot in de linkerbenedenhoek., 1-0. Een minuut later brak de Somerense doelpuntenmaker weer door in het centrum. Net binnen of buiten de zestien werd hij neergelegd. Scheidsrechter Van Daal, die een goede wedstrijd floot, toonde zich coulant. Hij gaf geel aan de Limburgse verdediger en legde de bal precies op de rand van de zestien. De vrije trap leverde echter niets op. Dat gebeurde wel toen middenvelder Dirk Hurkmans op avontuur ging. Hij kreeg de vrijheid om te schieten en lanceerde de bal van ca. 25 meter afstand met een mooie curve precies in de winkelhaak. Op slag van rust had de thuisclub op 3-0 kunnen komen, nadat Thijs Cortenbach met een breedtepass Bas Boonman vrij voor het doel zette. Bas zag zijn inzet echter gekeerd worden door doelman Wijnen. Na rust was de wedstrijd minder attractief. Someren consolideerde de voorsprong en liet de gasten het spel maken. De Limburgers waren echter niet bij machte om uitgespeelde kansen te creëren. Doelman Maarten Werts werd amper op de proef gesteld. De beste kans na rust was voor de thuisclub na een snelle counteraanval. Een diep gespeelde bal van Oelse Venhuizen kwam precies in de voeten van Ravid. Die was de uitkomende goalie al voorbij, maar strandde uiteindelijk op verdediger Verbeemen. Verslag: Gerard Slegers Foto’s: Jan van de Broek