Opnieuw een nederlaag voor NWC

NWC (Asten) speelde op zondag 17 maart de thuiswedstrijd tegen ZSV op sportpark ’t Root.
Martijn Mulder was weer terug van een schorsing en dat ging ten koste van Maik Idzes. Verder keerde een aantal spelers weer terug van blessures, zoals Tom Tiebosch, Abdou Bazi en Martijn Ghielen. Zij begonnen op de bank. De thuisploeg startte prima aan de wedstrijd. Meteen was er een mooi schot van Mulder uit een moeilijke hoek, maar de bal ging naast. Even later trof NWC wel doel. Luuk Castelijns zette via een mooie steekpass clubtopscorer Youri van Brussel oog in oog met ZSV-doelman Wouter Vaneker, en hij rondde foutloos af: 1-0. NWC was de betere ploeg, speelde bij vlagen goed voetbal en kreeg de grootste kans van de eerste helft. Die was voor Han Kersten. Hij kon helemaal alleen doorlopen richting Vaneker, maar faalde in de afronding. Ook ZSV liet even van zich zien en kreeg via Dirk Verlijsdonk een prima mogelijkheid, maar hij kon zijn inzet niet genoeg kracht meegeven. En dus was de ruststand 1-0, maar NWC had er meer kunnen maken. Na de rust tapte ZSV duidelijk uit een ander vaatje. Het ging wat meer gas geven en kwam tien minuten na de thee op gelijke hoogte. Niek van den Berg kapte, draaide en schoot de bal in de verre hoek: 1-1. De bezoekers uit Zeilberg leken maar kort van de treffer te kunnen genieten. Aan de overkant raakte Martijn Mulder namens NWC namelijk de lat. Maar waar NWC hier de pech had, had ZSV kort hierna het geluk. Rick van de Putten profiteerde van Astense fouten en passeerde goalie Eddy van Tulden: 1-2. NWC moest dus weer achter de feiten aan lopen en de irritatie was (logischerwijs) zichtbaar, ook omdat er in de eerste helft nog zo weinig aan de hand was. Een paar keer was er wel veel gevaar in het strafschopgebied van de bezoekers, maar niemand van NWC wist de trekker over te halen. Ook een goed schot van invaller Ghielen ging net naast. En dus dreigde opnieuw een verliespartij voor het elftal van trainer Kreekels. Al helemaal toen ZSV in de slotminuten ook nog de derde goal maakte. NWC-doelman Van Tulden ging mee naar voren met een hoekschop, maar door balverlies van Maik Idzes op de zestienmeter kon ZSV de tegenaanval inzetten. Invaller Thijs Maas schoot de bal van eigen helft over de grond in het netje: 1-3. Een knappe goal van de spits, die daarmee meteen voor het slotakkoord zorgde. De derde nederlaag op rij werd dus een feit voor de oranjehemden, wat resulteert in een zorgwekkende plek op de ranglijst. Komende zondag zal NWC in Overloon tegen SSS ’18 weer vol aan de bak moeten om de broodnodige punten binnen te halen. Opstelling NWC: Eddy van Tulden, Ralf van Oosterhout, Tom van Bussel, Bas van Geffen, Rudi Strauss, Leon Langedijk, Luuk Castelijns, Rob Jacobs (67’ Maik Idzes), Youri van Brussel (76’ Martijn Ghielen), Martijn Mulder en Han Kersten (54’ Abdou Bazi).