Someren verder in districtsbeker na gelijkspel tegen EHC

EHC en Someren bekeren verder ten koste van Nemelaer en De Valk.

Op dinsdag 2 september eindigde de laatste poulewedstrijd tegen EHC in een 1-1 gelijkspel en dat was voldoende voor het team van Harjan de Wit om de volgende ronde te bereiken.

De thuisclub speelde een goede eerste helft tegen het sterke en ambitieuze EHC. Salim Zeroual schoot zijn team al in de tweede minuut op voorsprong. Job Bulters, de nieuwe goalie van EHC, die in het verleden o.a. speelde voor AZ, Helmond Sport en MVV, was kansloos. Nog geen minuut later voorkwam Maarten Werts met een knappe reflex een tegentreffer van Michéle Meerman. Someren liet bij vlagen prima combinatiespel zien en - afgezien van een aantal hoekschoppen - kregen de Limburgers geen enkele kans.

Meteen na rust schakelde EHC een tandje bij en de Somerense verdediging werd stevig onder druk gezet. Karim Mahmoud en Omar el Achkar verschenen na vlijmscherpe passes vrij voor het Somerense doel, maar beide keren was Maarten Werts de reddende engel. In de 53e minuut viel dan toch de gelijkmaker toen Peter-Jan Erkens de bal diagonaal kon binnen koppen, 1-1. Daarna kreeg Someren weer iets meer grip op het spel en het bleef op de been, mede dankzij Maarten die uitstekend ingreep bij doelpogingen van Meerburg en Vijgen.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Robin vd Aker (60 Oelse Venhuizen), Niels Schweren, Wesley vd Boomen (72 Dirk Hurkmans), Ravid Kochavi, Stijn Kusters, Koen de Louw (83 Niels Roijakkers),Salim Zeroual, Bas Boonman, Rowel Deelen, Laurens Janssen.

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jan van de Broek