Ard Verheijen Vijvervirtuoos 2014

Dit jaar visten de wedstrijdvissers van HSV Ons Genoegen uit Asten weer om de titel Vijvervirtuoos.

De competitie gaat over zeven wedstrijden waarvan de beste vijf resultaten meetellen. Alle wedstrijden worden gevist op visvijver De Witte Bergen.

Dit jaar deden 39 vissers mee aan één of meerdere wedstrijden.

Gemiddeld deden er zo’n 26 vissers per wedstrijd mee. De vangsten vielen dit jaar helaas wat tegen. In totaal is er nog geen 500 kg gevangen. In 2013 bijvoorbeeld werd nog bijna 700 kg gevangen, met minder vissers.

De competitie werd gewonnen door Ard Verheijen. Met zeven punten eindigde hij één punt boven Piet van Lieshout. Het gewicht dat Ard bij elkaar viste, bijna 62 kg, was ook ruimschoots meer dan de rest. Ook hier was Piet van Lieshout runner up, met bijna 37 kg. Piet van Lieshout schoot uit de startblokken en won de eerste twee wedstrijden. Ook de rest van de wedstrijden deed hij altijd bovenin mee.

Ard begon slecht aan de competitie met een achtste plaats, daarna begon het echter te lopen met als hoogtepunt drie (vak)overwinningen op rij. Derde werd de Vijvervirtuoos van vorig jaar, Martijn van Eijk.

Het hele jaar wordt er ook gevist om de Superstek. Helaas was die er dit jaar niet uitgegaan. Daarom gold dat, als de Superstek in de afsluitingswedstrijd weer niet zou vallen, degenen die een zeelt vingen de pot zouden mogen delen. De Superstek viel helaas weer niet, maar Martien Voermans wist wel, als enige, een zeelt te vangen. Een dure want die leverde hem de Superstekpot op en die stond inmiddels op € 95.