De Ketelbinkies traden op voor Vriendenkring Zorgenkind

De Ketelbinkies hebben onder leiding van regisseur Maria Hoeben alweer zeven keer het stuk ‘De Aspirientjeswaterval’ opgevoerd.

De Ketelbinkies is de toneelclub van KansPlus Asten-Someren, die in 1982 is opgericht.

De zevende voorstelling werd op zaterdag 4 oktober in De Klepel in Asten opgevoerd voor de begunstigers van de Vriendenkring Zorgenkind. 

Op zaterdag 18 oktober treden De Ketelbinkies voor de laatste keer met hun stuk op in MFA De Einder in Someren-Eind. Aanvang 19.30 uur.

De entree bedraagt € 7,50 voor volwassenen. Voor kinderen t/m 12 jaar is de entree € 5.

Kaartverkoop: vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa van de zaal.

Voor reserveringen: Henriëtte van Velthoven, tel. 0493-494271 en Henk Hoeben, tel. 0493-491680. Bellen na 18.00 uur.

Korte inhoud van het toneelstuk:

Het toneelstuk  bestaat uit vier bedrijven en speelt zich af in een weiland op het platteland.  De burgemeester en loco-burgemeester spelen een gemeen spelletje. Ze willen de grond onteigenen van een opgedirkte barones, die trouw wordt gevolgd door haar dienstmeisje.

Maar wie is nu de eigenaar van de grond? Van Boer Dirk die er kippen op wil gaan houden of van de barones die er een standbeeld op wil gaan plaatsen?

Een inwoonster van het dorp die verslaafd is aan pillen, poedertjes, zalfjes en drankjes en die overal last en pijn heeft en bij elk kwaaltje naar de dokter gaat, maakt de gekte helemaal compleet.

Dan krijgt het dorp ook nog bekendheid als bedevaartsoord waar vier ziekelijke toeristen op afkomen voor genezing.

Een journalist is zeer nieuwsgierig naar wat zich daar allemaal afspeelt.

Ook de dorpsagent heeft het er maar moeilijk mee om alles rustig te laten verlopen. Als een zwerver die daar rond hangt ook nog niet te vertrouwen is, wordt de verwarring en de chaos alleen maar groter.

Dus: bedrog, intrige, rotstreken, gekonkel, diefstal, valsheid in geschrifte en genezing zorgen voor de nodige hectiek en verwarring op het platteland.