SIRIS.nl

Vijf jubilarissen bij gemengd koor Amuze

Tijdens het Ceciliafeest op donderdag 13 november werden vijf jubilarissen van gemengd koor Amuze uit Asten gehuldigd in zaal Eijsbouts in Ommel.

Irene Wouters, alt, is twaalfeneenhalf jaar lid. Irene is als penningmeester actief , waarbij zij ook de jaarlijkse subsidies en sponsoracties stimuleert. Daarnaast heeft haar lidmaatschap van de kledingcommissie geleid tot de zwierige oranje sjaals, sierlijke oranje rozen en strikken bij de zwarte kledij van de leden tijdens concerten. Irene kreeg de zilveren muzieksleutel opgespeld als waardering.

Herma Jansen, sopraan, is vijfentwintig jaar lid.  Herma is actief lid van de muziekcommissie en de activiteitencommissie. Zij is mede-initiatiefnemer van een nieuw meezingboekje en is altijd bereid te helpen bij de voorbereiding van de grote Crocusconcerten. Een luisterend oor voor andere leden. Herma kreeg een sierspeld cadeau van het bestuur.

Toos Vogels, alt, is 25 jaar lid. Na 21 jaar lidmaatschap en een pauze van enkele jaren is Toos inmiddels al weer vier jaar bij gemengd koor Amuze. Bij elkaar een zilveren jubileum. Het bestuur reikte haar de sierspeld uit.

Rini de Greef, bas, 40 jaar lid. Als jonge bas kwam Rini in het oprichtingsjaar bij het koor. Rini staat altijd klaar om de handen uit de mouwen te steken ter voorbereiding van de repetitie of een concert. Hij is een gezellige muzikant op de jaarlijkse koorfeesten. Het bestuur verblijdde Rini met een gegraveerd glas.

Piet van Tilburg, tenor, is 40 jaar lid. Als medeoprichter van gemengd koor De Peelgalm, het huidige Amuze, is Piet al jaren erelid. Hij is 21 jaar penningmeester geweest in een tijd dat de contributie nog wekelijks contant werd betaald. Piet is zijn halve leven al lid van het koor en een zeer betrokken lid. Ook Piet ontving een gegraveerd glas uit handen van het bestuur.

De jubilarissen werden met een bloemenhulde op de foto gezet en met en een feestelijk Lang zal ze leven door de leden toegezongen.