De Keinder Muzikanten winnen Carnavalskraker 2015

Tijdens D'n Aftrap, de officiële opening van het seizoen van carnavalsvereniging De Plattevonder uit Someren-Eind op zaterdag 15 november, hebben De Keinder Muzikanten de titel Carnavalskraker 2015 in de wacht gesleept.

Publiek en jury beoordeelden hun nummer Polonaise als het beste. D'Einder Muzikanten maakten het feest in de zaal van café Die Twee compleet met een spontane meezingshow.

Naast de winnaars deden de Knoesjes, De Raad van Elf en Twee Vrienden een gooi naar de titel. De winnende groep trad in 2012 op als Gospelkoor Snorinoco en vorig jaar als De Strakke Legging Band. Beide edities werden gewonnen.

Om voor de derde keer in successie te winnen hadden zij er nog een tandje bij gezet. Compleet met Dansmargrietjes brachten zij, verkleed als zeer jeugdige D'Einder Muzikanten, hun Carnavalskraker. De deskundige jury, bestaande uit Andrea Raaijmakers, Anja van Meijl en Prins Bart I, beoordeelde de optredens.

Vervolgens was het de beurt aan D'Einder Muzikanten en de inmiddels overbekende dj's Koen en Carl. Diverse gastartiesten die met het orkest optraden hadden van te voren de nodige repetities gehad. Maar het aanstekelijke enthousiasme van de dj's zorgde er voor dat bij bijna elke nummer spontaan gastartiesten op het podium stonden. Het hoge herkenningsgehalte van de muziek zorgde er vervolgens voor dat alle zangers en zangeressen er samen met het publiek een enorm feest van maakten.