SV Lierop speelt gelijk tegen Handel

SV Lierop snoepte koploper Handel een puntje af en dat mag een knappe prestatie genoemd worden.

Die prestatie betreft dan vooral de tweede helft, want in de eerste 45 minuten kwam Lierop er niet echt aan te pas. Handel maakte het spel maar ook niet met veel overtuiging. Dat was misschiena nders geweest als Gijs Bexkens in de zesde minuut een penalty niet naast maar in het doel geknald had. Die strafschop werd zeer terecht gegeven want Bart Sijbers trok heel even aan het shirt van diezelfde Bexkens die in scoringspositie kwam. Bexkens ging met een kreet naar de grond en de bal ging op de stip.

Handel bleef jacht maken op een doelpunt en er ontstond een enkele keer een gevaarlijke situatie voor het doel van Lars van Grotel, maar Lierop bleef vrij gemakkelijk overeind. Dat kwam ook omdat scheidsrechter Romeijn vrij veel toeliet hetgeen voor de verdedigende partij meestal gunstig is. Vlak voor de rust viel dan toch de treffer die de thuisclub verdiende. Bexkens trok vanaf rechts strak voor waar Jordi Peters voorovervallend alsnog de bal met zijn hak voorbij de aan de grond genagelde Lars van Grotel in het doel tikte.

Ruststand 1-0.

Feitelijk gaf niemand Lierop toen nog een kans want de roodwitten waren in die hele eerste helft amper in de buurt van het Handelse doelgebied geweest. Maar meteen na het startsignaal van de tweede helft trok Lierop ten aanval en dwong meteen twee corners af. Bart Sijbers knalde in de 47e minuut uit een van die corners hard over het doel. Veel verder kwam Lierop niet, maar ook Handel liet niet veel zien.

Het duurde tot de 65e minuut voordat de koploper weer een kansje kreeg. Jan Roosjen kopte in de handen van Van Grotel. Meteen daarna kwam Hidde Maas net tekort om een prachtige Lieropse combinatie doeltreffend af te ronden. Het inbrengen van Tom Tiebosch voor Bas van den Wittenboer en nog wat tactische omzettingen van Lierop-trainer Harold van Doorn leverden meteen succes op. Een prachtige pass van de sterk spelende Nick van der Sluijs zette Ralf van de Laar vrij voor de uitlopende Handel-doelman. Van de Laar lobte de bal met gevoel in het net, 1-1. In plaats van zich terug te trekken rondom het eigen strafschopgebied om dit ene puntje te verdedigen, probeerde Lierop zover mogelijk van het eigen doel af te blijven en ging het brutaal op zoek naar de winnende treffer.

Uiteraard probeerde Handel hetzelfde te doen waardoor zich een spannende slotfase ontspon. Lierop was via Thijs van Heugten met een slim geplaatste bal en een kopbal uit een voorzet van Rik Duijmelinck het dichtst bij een tweede doelpunt, maar beide keren was de Handel-doelman de winnaar. Aan de andere kant wist ook Lars van Grotel zijn doel schoon te houden, dus was de puntendeling bij het laatste fluitsignaal van de goedlachse scheidsrechter Romeijn een feit.