SIRIS.nl

Martien Voermans wint eerste wedstrijd Vijvervirtuoos

Op zondag 20 maart begon het wedstrijdseizoen van HSV Ons Genoegen uit Asten met de eerste wedstrijd om de titel Vijvervirtuoos.

Met dertig deelnemers was er een goede opkomst. 

De visplaatsen zijn opnieuw genummerd tijdens NL Doet. De steigers hebben hun eigen nummer gehouden maar de plaatsen aan de andere kant zijn allemaal voorzien van een duidelijk nummer.

Er waren zestien deelnemers voor de categorie vaste hengel. Winnaar werd Wim van den Boogaart. Martijn van Eijk werd tweede.

Bij de vrije hengel waren de verwachtingen hoog gespannen. Dat viel eigenlijk een beetje tegen. De vakwinst met ruim 8 kg ging naar Ruud Verheijen. Tweede werd Hans Salimans die ruim 3 kg ving.

Het andere vak voor de vrije hengel lag achter het eiland. Hier was het Martien Voermans die op niet mis te verstane wijze iedereen visles gaf. Zijn vangst van bijna 12,5 kg mocht er zijn. Tweede werd Theo van de Cruijs met ruim 3 kg.

De volgende wedstrijd om de titel Vijvervirtuoos is op 24 april maar voor die tijd wordt er op 2 april nog gevist in de voorronde voor het clubkampioenschap van Sportvisserij Zuidwest Nederland. Er wordt dan op de visvijver gevist tegen HSV De Maasvissers uit Helmond.

Vervolgens staat op 17 april weer de open wedstrijd op het programma. Behalve voor de open wedstrijd - die al weken vol zit - kan men zich voor deze wedstrijden opgeven bij Ard Verheijen.