Visclubs Asten en Helmond nemen het tegen elkaar op

Op zaterdag 2 april vissen HSV Ons Genoegen uit Asten en HSV De Maasvissers uit Helmond een wedstrijd tegen elkaar.

Inzet is een plaats in de volgende ronde van het clubkampioenschap van Sportvisserij Zuidwest-Nederland en uiteindelijk een plaats in de finale aan de Vlaardingervaart.

Het clubkampioenschap van Sportvisserij Zuidwest-Nederland (de overkoepelende organisatie voor hengelsportverenigingen in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland) is vergelijkbaar met het bekertoernooi bij het voetbal. Twee verenigingen vissen een wedstrijd tegen elkaar en degene die wint gaat door naar de volgende ronde. De verliezer is uitgeschakeld. Uiteindelijk maken, na drie voorrondes, drie verenigingen tijdens een wedstrijd aan de Vlaardingervaart uit wie zich een jaar lang clubkampioen mag noemen. Voor de kampioen ligt ook een cheque van € 1.000 klaar en bovendien zal bondscoach Jan van Schendel een clinic verzorgen voor de winnende vereniging.

Loting heeft uitgewezen dat HSV Ons Genoegen ‘thuis’ vist in visvijver De Witte Bergen aan de Gezandebaan in Heusden.

Om 9.00 uur zullen de plaatsnummers geloot worden, waarna er gevist gaat worden van 10.00 uur tot 15.00 uur. Dan zal de vangst van iedereen gewogen worden. Vervolgens wordt de uitslag opgemaakt op basis van de vijf beste resultaten van beide verenigingen.