Lezing over aanleg van borders

Groei & Bloei Asten-Someren houdt op dinsdag 12 april een lezing over het aanleggen van borders.

De spreker is Hub Driessen en de lezing wordt gehouden in de filmzaal van Museum Klok & Peel aan de Ostaderstraat in Asten.

De lezing begint om 20.00 uur.

Leden van Groei & Bloei hebben gratis toegang.

Niet-leden betalen € 5.

Vaste planten en vasteplantenborders zijn populair. Waarschijnlijk is deze trend in gang gezet door de tuinreizen naar Engeland, The Bakermat van de border. Een enkeling heeft het in de vingers om probleemloos een mooie border te maken. Veruit de meeste van ons hebben daar echter moeite mee. Als men echter consequent een aantal stelregels toepast kan iedereen een mooie border maken.Hub Driesen kan ons hier veel over vertellen. Aan de hand van tekeningen en fotos leert deze lezing hoe men een mooie border kan ontwerpen. Vóór de pauze komen aan bod: het begrip border, de belangrijkste aandachtspunten bij het ontwerpen en aanleggen van een border, aan de hand van een plantenlijst leert men hoe een border te ontwerpen en uitgangspunt is de traditionele Engelse border.

Ná de pauze worden de aanwezigen meegenomen naar een aantal prachtige tuinen en vasteplantenkwekerijen en maken zij kennis met het nieuwe assortiment van de meest bruikbare planten. Hierbij zitten verrassende nieuwelingen.