SVSH wint in Budel

Zondag 24 april stond de wed strijd Rood Wit ’67 Nyrstar-SVSH op het programma.

Het veld in Budel was hoogwaardig te noemen voor een vijfdeklasser. Dit was letterlijk een goede bodem voor een mooie wedstrijd. Al vanaf het eerste fluitsignaal was het Rood Wit dat het heft in handen nam en ervoor zorgde dat SVSH niet van zijn eigen helft af kon komen.

SVSH wist geen raad met de bewegelijkheid en de druk die Rood Wit uitoefende. Toch gaf het nauwelijks kansen weg. De Budelnaren wisten tot aan het zestienmetergebied te komen, maar daarbinnen was de defensie van de oranjehemden telkens de baas.
Dit heeft de totale eerste helft geduurd en SVSH had letterlijk en figuurlijk de wind van voren.

De thee deed de bezoekers uit Someren-Heide goed. Zij hadden na de rust namelijk maar liefst anderhalve minuut nodig om de 1-0 op het scorebord te zetten. Het was Lex Klaver die een afgemeten bal op de pas net ingevallen Bram Verhees gaf, die op zijn beurt bewees dat hij een echte spits is.

Amper vijf minuten later was het diezelfde spits die de keeper van Rood Wit op het verkeerde been zetten en voorbijging. De bal afleggen aan de meegelopen Wesley Maas leek de beste oplossing om de 2-0 binnen te tikken. Echter was het ditmaal niet direct prijs. Een Rood Wit-verdediger maakte een zeer slimme overtreding waardoor de bal niet in het doel belandde. De vrije trap, die daaruit volgde, was op een perfecte positie voor SVSH. Zestien meter van het doel van de Rood Wit-goalie en precies in het midden. De muur werd geplaatst voor een schot van de linksbenige Mike van de Moosdijk maar het was Lex Klaver die de bal in de andere totaal vrijgelaten hoek plaatste; 0-2.

Precies wat Rood Wit in de eerste helft afdwong was nu ook het geval maar dan in het voordeel van SVSH. Het verhaal was helemaal compleet toen Wesley Maas de ver doorgeschoven Rick van Tulden bediende. Van Tulden lepelde in de 68e minuut de bal fraai over de doelman van Rood Wit.

De laatste twintig minuten vonden beide ploegen het welletjes. Er volgden nog enkele kleine kansen voor beide ploegen, maar deze werden gepareerd door de twee sterk optredende doelmannen.

SVSH zet de stijgende lijn van de tweede periode door en mag zich klaar gaan maken voor de inhaalwedstrijd tegen Griendtsveen op donderdag 28 april.