SV Lierop wint van Milheezer Boys

SV Lierop behaalde een eenvoudige overwinning op een gehandicapt Milheeze.

Al in de eerste minuut kwam Chris Filippini in kansrijke positie maar zijn schot belandde op het lijf van een Milheezer-verdediger. De gasten legden het accent op de verdediging en Lierop mocht de bal rondspelen en afwachten tot er een gaatje viel. Dat viel er na twaalf minuten toen Bas van de Wittenboer vrij voor goal kwam. Hij kreeg de bal niet meteen onder controle en werd vervolgens met een simpele schouderduw opzij gezet.

In de 17e minuut werd Ralf van de Laar diep gestuurd. Hij zag doelman Sjoerd Aarts een eind van zijn goal staan en lobde de bal prachtig binnen, 1-0. Milheeze moest nu wel uit haar schulp kruipen en deed dat dapper. Lierop kroop achteruit en zag een vrije trap van Daan Verheijen rakelings over de lat scheren. De robuuste spits van de Boys Tom Willems kreeg een prima mogelijkheid na een miscommunicatie in de Lieropse verdediging, maar hij was te verrast om toe te slaan.

Lierop herpakte zich en nam het heft weer in handen. Nadat Lieroppenaar Bas van den Wittenboer twee kansen had laten liggen sloeg hij in de 42e minuut na een mooie assist van Chris Filippini genadeloos toe met een ziedend schot in de touwen, 2-0.

Meteen na de thee kopte diezelfde Van den Wittenboer uit een corner rakelings over het doel. In de 56e minuut ging Millus-verdediger Jelle Relou fors in de fout met een mislukte terugspeelbal op zijn doelman. Chris Filippini was er als de kippetjes bij om de 3-0 in het netje te tikken. De strijd was gestreden en Lierop kreeg nog meerdere kansen. Ralf van de Laar volleyde de bal hard op de lat. Bas van de Wittenboer lobde de bal net iets te hoog. Chris Filippini kopte van dichtbij op doelman Aarts na een knappe voorzet van Tim van Lieshout, die een prachtige rush met krampverschijnselen moest bekopen. Van Lieshout werd netjes geholpen door tegenstander Twan Bukkems van Milheeze, terwijl het spel gewoon verder ging.

Invaller Twan Nooijen was nog enkele malen dreigend voor het Lierop-doel, maar daar stond Lars van Grotel ouderwets zijn mannetje. Thijs van Heugten zorgde in de 83e minuut voor de eindstand van 4-0 na weer een foute pass in de verdediging van de Milheezer Boys.