Je oppasdiploma halen met een oppascursus

Woensdag 1 juni start in het consultatiebureau aan de Kerkstraat 6c in Someren (via de zij ingang) de oppascursus voor jongeren uit Asten en Someren, die als oppas aan de slag willen.

Oppassen; veel meisjes en jongens rollen er vanzelf in. Toevallig, omdat ze jongere nichtjes, neefjes, buurjongens en -meisjes of andere kinderen kennen. Het is een leuk bijbaantje, maar het is wel handig om te weten wat er allemaal op je af komt als oppas.

Daarom heeft Centrum voor Jeugd en Gezin Asten-Someren een praktische cursus gemaakt. Je krijgt uitleg en tips over kennismaken en positief omgaan met kinderen, verwachtingen van ouders, troosten, veiligheid, spelen, eten en bedtijd en wat te doen als kinderen niet luisteren. Kortom alles wat je wilt weten om een goede oppas te zijn.

De cursus is op 1, 8, 15 en 22 juni van 19.00 tot 20.30 uur. De inloop is vanaf 18.45 uur en wordt afgesloten met een heus certificaat.

Jongeren vanaf de brugklas tot 16 jaar kunnen zich tot 27 mei aanmelden via e-mail suzanne.bos@levgroep.nl.

Deelname is gratis.

De oppascursus wordt verzorgd door de GGD, Zorgboog, Lev en Onis; onderdeel van het Centrum Jeugd en Gezin Asten-Someren.