Kinderactiviteiten in Klok & Peel Museum

Evenals voorgaande jaren is Klok & Peel Museum in Asten in de kerstvakantie in wintersfeer.

Tot en met zondag 4 januari kunnen bezoekers een bijzondere dag beleven in Klok & Peel Museum. Speciaal voor kinderen zijn er van 12.00 tot 17.00 uur activiteiten.

Op vaste tijden vinden er gratis rondleidingen voor individuele bezoekers door de collecties van het museum plaats. De rondleider geeft achtergrondinformatie over de museumstukken en demonstreert. Denk hierbij aan het luiden van een klok of het laten klinken van een Japanse gong.

In de Oranjerie vindt dit jaar iets heel speciaals plaats. Tot en met zaterdag 3 januari zijn hier talloze vliegtuigjes van modelvliegclub De Valken uit Asten-Someren te zien. Verder kunnen kinderen en volwassenen met een flightsimulator zelf ervaren hoe het is om een vliegtuig te besturen.

Speciaal voor deze activiteiten is er tijdens 'Museum in wintersfeer' een activiteitenkaartje voor kinderen verkrijgbaar voor € 6. Inbegrepen zijn de entree tot het museum, één kinderactiviteit naar keuze, een pannenkoek in het museumcafé en de bezichtiging van de modelvliegshow.

Iedere dag vinden wisselende activiteiten voor kinderen plaats. Zie www.museumklokenpeel.nl voor het programma per dag.

In het museumcafé zijn winterse consumpties te verkrijgen: warme chocomel met slagroom, erwtensoep, pannenkoeken en Glühwein. En er zijn diverse spellen opgesteld.

Op 31 december is het museum geopend tot 16.00 uur.

Op 1 januari is het museum gesloten.