Zes Maestro’s voor het eerst aan de bak

De tweede editie van Maestro, waarin de Astense harmonie St.-Cecilia op zoek gaat naar de beste nieuwe amateurdirigent van 2016, ging op zondag 8 mei van start met het voorstellen van de zes bekende Astenaren, die de uitdaging aangaan.

De deelnemers aan Maestro 2016 zijn Petra Martens, Mirjam Ockers, John van Dam, Elly Smits, Laurens Hoeben en Hans Geven.

Tijdens de eerste ronde in gemeenschapshuis De Klepel gingen de zes dirigenten in spe voor het eerst de bok op. Zonder enige oefening dirigeerden ze een van de drie harmoniewerken Cry of the last unicorn, Ross Roy en Tangled medley. Het resultaat was niet onverdienstelijk. Alle maestro’s hebben hun stuk tot een goed einde kunnen brengen en konden soms zelfs al tempowisselingen en dynamiek aangeven. Petra Martens behaalde de hoogste score van de eerste voorronde, op de voet gevolgd door taekwondoër John van Dam.

Tijdens de tweede ronde op zaterdag 21 mei dirigeren de zes Maestro’s nogmaals hetzelfde stuk, maar dan hebben ze kunnen oefenen met het orkest en gedegen coaching gehad. De coaches zijn Bas Arts, Jeroen van Dijk, Robert Teeuwen, Martijn de Zoete, Jack Swaanen en Frans Jacobs. De tweede ronde wordt gehouden in gemeenschapshuis De Klepel en begint om 20.00 uur. Het concert is gratis toegankelijk.

 Tijdens de grote finale op zaterdag 11 juni zal bekend worden wie de beste Maestro van dit jaar is en in de voetsporen van Doris Koolen treedt. De zes maestro’s dirigeren elk een moeilijker klassiek stuk en werken met een solist.

De grote finale begint om 20.00 uur. Kaarten à €10 zijn vanaf vrijdag 13 mei verkrijgbaar bij Primera en de VVV in Asten.