Presentatie gedichtenbundel Gerard van de Moosdijk

Op donderdag 9 juni presenteert Gerard van de Moosdijk zijn tweede gedichtenbundel ‘Kauwen en herkauwen’ in Bibliotheek Asten.

Dat gebeurt van 19.30 tot 20.30 uur en de toegang is gratis.

Sinds zijn pensioen negen jaar geleden als huisarts in Asten, is Gerard door gegaan met het maken van gedichten. Na zijn eerste gedichtenbundel uit 2006, die zonder zijn medeweten was samengesteld door zijn vrouw en kinderen bij zijn afscheid als huisarts, komt er nu een tweede bundel uit': 'Kauwen en herkauwen'.

Zijn gedichten drukken gevoelens en gedachten zo duidelijk mogelijk uit, maar bevatten ook humor.

In zijn nieuwste bundel zijn, naast observaties en reflecties, ook gedichten opgenomen over indrukwekkende ervaringen van de laatste jaren: de kleinkinderen, het samen met broers en zus mantelzorgen voor moeder, haar dementering, haar overlijden, eigen operaties voor darmkanker en het ervaren van het leven met een stoma.

 

Dichten is voor Gerard naast het schrijven van liedjes (carnavalsliedjes en liedjes voor feestelijke gelegenheden) al jaren zijn hobby. Daarnaast schildert Gerard ook graag. De illustratie op de voorzijde van het boek is ook van zijn hand.

De bundel ‘Kauwen en herkauwen’ is vanaf vrijdag 10 juni voor € 12 te koop bij Letters & Zo in de Emmastraat, bij Primera in de Midas en bij de VVV in de Burgemeester Wijnenstraat in Asten. Of via e-mail moosd093@planet.nl