Doofblindendag in Museum Klok & Peel

Op zaterdag 28 mei had Museum Klok & Peel in Asten een speciale groep bezoekers in huis.

 

Op verzoek van de Nederlandse Stichting voor Doofblinden had Rotaryclub Valkenswaard dit jaar de organisatie en fondsenwerving van de Doofblindendag 2016 voor haar rekening genomen.

Deze jaarlijkse uitgaansdag, waaraan ruim honderd doofblinden en meer dan honderd persoonlijke begeleiders hebben deelgenomen vond op zaterdag 28 mei, onder prachtige weersomstandigheden, plaats in Museum Klok & Peel.

De dag werd geopend door burgemeester Hubert Vos. Na diens welkomstwoord en dat van voorzitter Robert-Paul Berretty van Rotaryclub Valkenswaard kregen de deelnemers in groepen van vijftien personen een rondleiding langs veertien verschillende stations in het museum. Met trillingen, voelen en temperaturen maakten ze nader kennis met verschillende voorwerpen uit de collectie van het museum.

Natuurlijk kreeg ook het sociale element alle aandacht. Zo hadden de deelnemers tijdens de koffie, lunch, de borrel en het dinerbuffet alle gelegenheid om elkaar te spreken.

De landelijke Doofblindendag 2016 werd ondersteund door meer dan vijftig vrijwilligers vanuit Rotaryclub Valkenswaard en Rotaryclub Asten Deurne Someren, alsmede door enkele tientallen vrijwilligers vanuit Museum Klok & Peel.