Wie wordt de Maestro 2016?

Na weken van repetities onder leiding van hun coaches zijn de zes bekende Astenaren die deelnemen aan Maestro 2016 helemaal klaar voor de grote finale op zaterdag 11 juni.

Voor de laatste keer worden de dirigenten in spe op de proef gesteld, waarna duidelijk wordt wie zich in korte tijd heeft kunnen ontwikkelen tot een ‘echte’ dirigent en de titel van Maestro 2016 mee naar huis mag nemen.

De finale in gemeenschapshuis De Klepel is het feestelijke slot van de tweede editie van Maestro, waarin de Astense harmonie St.-Cecilia op zoek gaat naar de beste nieuwe amateurdirigent. De deelnemers aan Maestro 2016 zijn Petra Martens, Mirjam Ockers, John van Dam, Elly Smits, Laurens Hoeben en Hans Geven.

Na twee voorrondes staat taekwondo-instructeur John van Dam bovenaan in het klassement. Met strenge en ferme hand loodste hij het A-orkest van harmonie St.-Cecilia door de muziek van Disneyfilm Tangled heen. Tijdens repetities heeft hij al laten zien dat hij hetzelfde zal doen bij zijn finalestuk Ouverture Willem Tell, dus de verwachtingen zijn hooggespannen.

Ook Petra Martens, bekend van Reisstudio Trips, scoorde goed bij de twee voorrondes. De jury roemde haar muzikaliteit en persoonlijke interpretatie van haar stuk Cry of the Last Unicorn. Tijdens de finale zal ze onder andere het klassieke werk Leichte Cavalerie dirigeren.

Mirjam Ockers, eigenaresse van Pril Geluk, zette de meest verrassende prestatie neer tijdens de tweede voorronde. Waar ze in de eerste voorronde nog wat twijfelend startte, gooide ze de tweede keer al haar charmes én dirigeerkwaliteiten in de strijd wat haar een hoge jurybeoordeling opleverde. Ze zal het bekende lied I Dreamed a Dream dirigeren tijdens de finale.

Tijdens de voorrondes konden de orkestleden nog genieten van aannemer Hans Gevens eigen zangkunsten, maar tijdens de finale is hij de baas over het bekende duet Last Night of the World.

Slager Laurens Hoeben waagt zich tijdens de finale aan de Carmina Burana, terwijl Elly Smits, oud-bestuurslid van de harmonie, Gerschwin’s Rhapsody in Blue laat klinken.

Alle Maestro’s dirigeren tijdens de finale zowel een klassiek werk als een werk met een of meer solisten. Ze worden beoordeeld een vakjury, leden van de harmonie en het publiek in de zaal.

Het publiek kan stemmen door Win Maestro ‘de voornaam van de Maestro’ te sms-en naar 3010 (40 cent per bericht).

De grote finale begint om 20.00 uur (de deuren openen om 19.30 uur).

Er zijn nog enkele kaarten à € 10 verkrijgbaar bij de Primera en VVV in Asten.