Kermis in de hel in Museum Klok & Peel

Een nabrander voor een grote Brabander. Zo zou je de lunch- en lezingconcert ‘Kermis in de hel’ in het Astense Museum Klok & Peel kunnen noemen.

Want al is de grote Jeroen Bosch-tentoonstelling in het Noord-Brabants Museum voorbij, bij Klok & Peel duurt de inspiratie nog even voort.

Op zondag 12 juni presenteerde het museum een uitgebreid programma rondom Jeroen Bosch met een lezing, een lunch, muziek én een rondleiding.

Voor de lezing tekende Teun Ras, voormalig docent Nederlands in het middelbaar onderwijs en groot pleitbezorger voor kunst en cultuur.

Vanuit die interesse heeft hij over schilder Jeroen Bosch de interessante lezing 'Kermis in de hel' samengesteld, een beeldend verhaal waarin de symboliek van Bosch de hoofdrol speelt.

De 16e-eeuwse muziek van het Gregoriaans koor Capella Novare en blokfluitensemble Misto sloot daar naadloos bij aan. Koor en ensemble voerden onder andere de muziek uit die op het schilderij ‘Concert in het Ei’ staat geschilderd, een intrigerend kunstwerk van een volgeling van Bosch waarop laveloos gedrag wordt gehekeld.