Bijzondere avond voor Soo Bak-Gi

Voor de afgelopen les op dinsdag 21 juni werden de leden van Soo Bak-Gi uit Asten, Ospel en Helmond massaal naar de training in Asten gehaald om aanwezig te zijn bij een aantal speciale aangelegenheden.

Zo werd het tweede sponsorcontract ondertekend met Erima Teamsport en Intersport Thijssen voor de duur van drie jaar. Directeuren Arian Verrijt en Jac Thijssen waren aanwezig om de contracten te ondertekenen met eigenaren van de Taekwon-Do school John van Dam en Bas van Lierop.  Ze waren erg te spreken over de uitstraling van de school, de discipline en de normen en waarden die aan hun leden worden bijgebracht. Iets wat aansluit bij beide bedrijven, zo vertelde Arian Verrijt.

Mede door deze sponsoring mochten alle leraar-dangraadhouders een trui met hun naam erop ontvangen vanuit Soo Bak-Gi. Dit als dank voor hun inzet voor de club.

Voor alle hulp en ondersteuning, die zij al 27 jaar biedt aan de school, werd Franca van Dam benoemd tot erelid van Soo Bak-Gi. De inleiding werd gedaan door het eerste erelid van de vereniging, Hans van de Mortel. Hij kon zich hun eerste ontmoeting nog goed herinneren 27 jaar geleden. Hans vertelde: “Uit een geel VW-busje kwamen drie3 joong gevallen en Franca sprak de legendarische woorden”: “Hier heddu d’r drie, zie mer wa gu d’r mi doet, over anderhalf uur kom ik ze wel wir hoalen”. Franca ontving een ingelijste oorkonde en een bos bloemen.

Daarnaast werd Cor Waals bedankt. Na ruim elf jaar als coach actief te zijn geweest heeft hij te kennen gegeven te moeten stoppen. Werkdruk en het minder betrokken kunnen zijn gaven voor hem de doorslag om het stokje over te dragen. Hij ontving een bos bloemen en zijn coachshirt bedrukt met tekst, die hem zal herinneren aan zijn actieve jaren. Dit kreeg hij in het bijzijn van zijn oude wedstrijd- en supportersteam waarmee hij rond 2005 startte.

Daarna was er de promotie van drie assistenten tot leraar. Al jaren assisteren zij in de lessen en zijn ze intern begeleid en geëvalueerd.

Nicky Waals, Manon Bankers en Lonneke van Dam ontvingen een bos bloemen en oorkonde als bewijs.

Zo’n 125 van de bijna 200 leden, die de drie locaties tellen, waren aanwezig.

Met de hele groep en de sponsoren werd als afsluiting een groepsfoto gemaakt.