Zummers Belang-CDA wil Action voor Someren behouden

Action in Someren heeft verhuisplannen. De huidige locatie is niet meer geschikt.

De Action is uit haar jasje gegroeid en wil naar een groter pand. De directie van de winkelketen denkt dat nieuwe pand te hebben gevonden aan de Kerkstraat bij de firma Sonnemans.

De visie voor het centrum van Someren is er op gericht om alleen huisvesting van winkels in het kernwinkelgebied (het centrum) mogelijk te maken. In 2011 is de Kerkstraat hier aan toegevoegd. Niet om een concurrent te zijn, maar om ruimte te bieden aan functies die in het centrum moeilijk inpasbaar zijn. De Action is daarvan nu een voorbeeld.

De visie is in 2013 echter niet goed overgenomen bij de herziening van het bestemmingsplan Someren-Dorp. Door deze fout is het totale Sonnemanscomplex nu bestemd als detailhandel en mag de Action zich op de eerste verdieping boven de Lidl en Jan Linders vestigen. Als de plannen doorgaan kunnen klanten de winkel met roltrappen en een lift bereiken.

Binnen de gemeenteraad zijn de meningen zeer verdeeld of de Action nu wel of niet naar de Kerkstraat mag. Een meerderheid van de fracties in de gemeenteraad wil het huidige bestemmingsplan aanpassen, zodat de Action zich niet in de Kerkstraat mag vestigen.

Eén ding is dan zeker: als de Action niet naar het complex van Sonnemans mag verhuizen, dan vertrekt het naar buurgemeente Asten. Daarnaast kan de gemeente Someren mogelijk een grote schadeclaim verwachten van Sonnemans. Het Zummers belang CDA staat nog altijd achter de visie van het kernwinkelgebied, maar is van mening dat de Action behouden moet blijven voor Someren omdat het huidige bestemmingsplan dit toestaat.

De Action trekt wekelijks 6.500 klanten, waarvan een groot deel uit Someren.

De gemeenteraad moet op 30 juni een besluit nemen:
- Ja: Action moet naar het Sonnemanscomplex mogen verhuizen
- Neen: Action mag niet naar nieuwe locatie bij Sonnemans

Het Zummers belang CDA behartigt de belangen van de inwoners van Someren en wil dat de Action in Someren blijft. De partij is zeer benieuwd hoe de mensen in Someren denken over de verhuizing van de Action. Kiest u optie Ja of Neen? Laat het weten via a.nagel@cdasomeren.nl of kijk op www.cdasomeren.nl.

 


Trefwoorden: