Beoordelingsconcert Muziekvereniging Sancta Maria Ommel

Muziekvereniging Sancta Maria uit Ommel houdt op zaterdag 9 juli een bijzondere activiteit.

Het gaat daarbij om een innovatieve manier van kwaliteitsbevordering, die ook gezien kan worden als een beoordeling. Insteek voor de vereniging is om zoveel mogelijk inhoudelijke en muzikale feedback te halen uit deze activiteit.

Om 15.00 uur speelt de muziekvereniging in De Kluis in Ommel een concertprogramma van ca. 45 minuten waarbij twee vooraanstaande dirigenten aanwezig zijn.

Publiek is welkom.

Deze dirigenten zullen niet alleen een beoordelingsrapport schrijven: na het optreden van het orkest gaan zij beiden ca. een half uur muzikaal/technisch met het orkest zelf aan de slag. Op die manier kunnen zij dan zelf ingaan op aandachtspunten en werken met de muzikanten aan zaken als klank en klankbalans, samenspel, ritme, dynamiek en frasering.

Het is voor de muzikanten en de vaste dirigent van het orkest zeer interessant om te horen van externe vakkundige dirigenten hoe zij het orkest beleven, wat er goed gaat en waar zaken kunnen verbeteren.

Ook hebben de beide juryleden een feedbackgesprek met de vaste dirigent van het orkest, Jan van den Eijnden, waarbij voor een deel ook de muziekcommissie van het orkest aanwezig is.

Na afloop van het officiële gedeelte staat er nog een gezellige verenigingsactiviteit gepland en wel een barbecue voor alle leden en hun partners. Tijdens die barbecue wordt een aantal jubilarissen gehuldigd.

De échte afsluiting van het seizoen vindt plaats op woensdag 20 juli vanaf 19.30 uur in/bij De Kluis. Aan die afsluiting werken ook mee zanggroep Fieramente onder leiding van Sophie de Ruyter, jeugdleden in opleiding en blaaskapel D’Ommelaers.