Bouwdorp Jeugdcomité Someren

In de eerste week van de zomervakantie, van 25 tot en met 28 juli, houdt Jeugdcomité Someren het inmiddels bekende en gezellige Bouwdorp voor alle kinderen van de basisscholen in Someren-Dorp.

Ongeveer 580 deelnemers hebben zich ingeschreven.

Voor ieder kind dat is ingeschreven wordt een deelnamepasje gemaakt. Dit pasje is nodig om het terrein te kunnen betreden.

De deelnamepasjes kunnen worden opgehaald in De Ruchte op dinsdag 19 juli en donderdag 21 juli tussen 19.00 en 20.00 uur.

Op maandag 25 juli wordt gestart met bouwen. De Bouwdorpvlag wordt gehesen rond 12.00 uur en de kinderen zijn, naast timmeren, ook bezig met knutselen.

Op dinsdag 26 juli wordt verder gebouwd en geknutseld, de kinderen van de onderbouw leren een lied om hun toezichthouders en helpers te bedanken; zij bouwen op woensdag namelijk niet meer.

Op woensdag 27 juli kunnen de kinderen genieten van de activiteiten op het spellenveld en is er voor de kleintjes een poppendokter en een poppenkast. ’s Avonds is iedereen tussen 18.00 en 20.00 uur welkom op de kijkavond. Tegelijkertijd wordt er een loterij gehouden. De opbrengst komt ten goede aan Bouwdorp 2017.

Op donderdag 28 juli wordt alles weer afgebroken, samen met de kinderen van de bovenbouw en alle vrijwilligers. Als het weer goed is, zorgt de Brandweer voor een spetterende afsluiting die inmiddels traditie is geworden. Dit geldt ook voor het feestje op donderdag¬avond, waarmee wij alle vrijwilligers bedanken voor hun tomeloze inzet gedurende deze vier dagen.

Bouwdorp vindt dit jaar voor het laatst plaats op het afgesloten terrein aan de Witvrouwenbergweg. Het thema is dit jaar ‘Olympische Spelen’. Ook de spellen op het spellenveld hebben dit thema.

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Kinderen nemen elke dag zelf hun lunchpakketje mee, maar zij worden getrakteerd op een lekker tussendoortje, zoals een pannenkoek, frietje, ijsje of gezonde snacks zoals komkommer en tomaatjes. Ook is er volop ranja en bouillon.