Gratis zomerprogramma bibliotheek Helmond

Gratis zomerprogramma bibliotheek Helmond

Bibliotheek Helmond-Peel heeft besloten om dit jaar gedurende de zomervakantie een gratis zomerprogramma voor de jeugd te organiseren.

Dit jaar als experiment voor het eerst in Helmond, maar wel voor alle jeugdige bibliotheekleden uit Deurne, Asten, Someren en Helmond.

Nagenoeg iedere woensdag en zaterdag van 13.30 tot 15.00 uur worden er, tijdens de zomervakantie, diverse workshops georganiseerd voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Dat zullen workshops zijn op het gebied van striptekenen, dansen, knutselen, robotjes maken, uitvinden en nog veel meer.

Iedere woensdag wordt er om 15.00 uur voorgelezen.

De toegang is gratis.

Informatie en kaartjes: www.bibliotheekhelmondpeel.nl.

Het zomerprogramma vindt plaats in de bibliotheek aan de Watermolenwal 11 in Helmond.

Alléén toegang op vertoon van geldig kaartje.

Gratis kaartjes zijn via www.bibliotheekhelmondpeel.nl te regelen.

Het zomerprogramma:

Woensdag 27 juli Frozen spelmiddag

Deze middag gaan ze knutselen, dansen, zingen en spelletjes spelen met als thema de Disneyfilm Frozen. Geschikt voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar, onder leiding van Anne van den Beuken, student Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Zaterdag 30 juli: Pluk redt de dieren-spelmiddag

Deze middag gaan ze knutselen, dansen en spelletjes spelen rond de figuur Pluk van de Petteflet uit de boeken van Annie M.G. Schmidt. Geschikt voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar, onder leiding van Anne van den Beuken.

Woensdag 3 augustus: Kikker is jarig-spelmiddag

Deze middag gaan ze knutselen, dansen en spelletjes spelen rond de figuur Kikker uit de boeken van Max Velthuijs. Geschikt voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar, onder leiding van Anne van den Beuken.

 

Zaterdag 6 augustus: Finding Dory-spelmiddag

Deze middag gaan ze knutselen, dansen, zingen en spelletjes spelen met als thema de Disneyfilm Finding Dory. Geschikt voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar, onder leiding van Anne van den Beuken.

Woensdag 10 augustus: Indianen-spelmiddag

Deze middag gaan ze knutselen, dansen en spelletjes spelen als echte indianen.  Geschikt voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar, onder leiding van Anne van den Beuken.

Zaterdag 13 augustus: Workshop mini-robotjes knutselen

Van houten blokjes maken ze een mini-robotje die je als sleutelhanger of als ketting kunt dragen. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Deze workshop wordt gegeven door HoutenDroom.

Woensdag 17 augustus: kunstworkshop

Deze middag gaan ze schilderijen van Gustav Klimt bekijken en een zelfportret maken met goudverf. Geschikt voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, onder leiding van Hetty de Groot, voormalig leerkracht uit het basisonderwijs en Master in Cultuurwetenschappen.

Woensdag 24 augustus: workshop striptekenen met Jan Vriends

Jan Vriends staat in Helmond en omgeving bekend als ‘de man die alles kan’ en is in zijn dagelijks werk actief als illustrator, schrijver, muzikant, schilder en nog veel meer. Tijdens deze workshop ga je samen met Jan aan de slag en krijg je tips en trucs om te leren striptekenen. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Zaterdag 27 augustus: Workshop duurzame uitvinders

Tijdens deze workshop maak je je eigen uitvinding op wind- of zonne-energie onder leiding van  Techniekbieb. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Woensdag 31 augustus: Workshop Bibberbots

Met eenvoudige materialen maak je deze middag je eigen teken-robot of borstelrobot, onder leiding van Techniekbieb. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.