Op vlinderjacht met Tuurke

Museum Klok & Peel aan de Ostaderstraat in Asten is een mooie plek om avonturen te beleven.

Daar woont tegenwoordig Tuurke. Waar precies weet niemand. Tuurke is onwaarschijnlijk schuw. Je moet echt geluk hebben om 'n glimp van 'm op te vangen. Maar de komende weken, tijdens de zomervakantie, heb je een grotere kans dan normaal om Tuurke te zien. Dat komt door de vlinders. Tuurke is helemaal weg van vlinders. En die zitten er nu volop in en bij het museum.

Daarom hebben de mensen van het museum een leuk doe-meeprogramma voor jong en oud bedacht. Alle kinderen kunnen elke dag samen met Tuurke binnen en buiten op vlinderjacht. Bij de nectarbar kunnen ze vlinders spotten en op naam brengen en spelenderwijs de levenscyclus van ei tot vlinder meemaken. Verder is er een grote vlindersudoku en wordt er iedere dinsdagmiddag voorgelezen uit ‘Rupsje Nooit genoeg’. In een prachtige fototentoonstelling - met foto's van o.a. Marijke Vaes - kunnen bezoekers kennismaken met de vlinders van de Peel.

Je kunt ook meedoen aan de vlinderfotowedstrijd. Lever uiterlijk 15 augustus je foto’s aan via e-mail info@museumklokenpeel.nl.

Meer info hierover: www.museumklokenpeel.nl.

Tijdens de zomer is ook de nieuwe tentoonstelling ‘De Peel, een mysterie’ te bezoeken. Héél spannend want dankzij een film op grootbeeld is het net of je zo de vroegere Peel binnenstapt.

Ga ook eens kijken bij de schilderijen van Jef Rottiers. Hij maakte niet alleen een replica van de beroemde Tuin der Lusten van Jeroen Bosch, maar ook mooie puzzelschilderijen met daarop allerlei spreekwoorden en vrolijke (Vlaamse) volksliedjes.