30e Pompoendagen in volle gang

In en rond Museum Klok & Peel in Asten vinden tot en met 31 oktober voor de 30e keer de Pompoendagen plaats.

Het thema is ‘We’ll meet again!’

Cor van de Ven

De Pompoendagen zijn gericht op jonge gezinnen. Op basisschoolkinderen die samen met ouders of grootouders een leuke herfstvakantieactiviteit willen ondernemen. Het programma draait dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur.

In het Kalebassenbos kunnen de allerkleinste bezoekers op avontuur met Pompelientje Peelpompoen, Bella de Bell en Tuurke, de museummascotte.

Cor van de Ven

De Oranjerie biedt glas in lood maken; demonstratie pompoenstukjes en pompoen snijwerk maken.

Buiten op het veld vind je pompoen snijden en kaarsjes en zeepjes maken.

Cor van de Ven

Een gloednieuwe attractie is de exclusieve pompoenwaag, waarin kinderen zich op originele wijze kunnen laten wegen. Verder is er een speeltuintje.

Een bezoek aan de Pompoendagen is genieten van een ongekende najaars kleurenpracht. De uitstalling van allerlei soorten pompoenen stemt altijd vrolijk. Blikvangers dit jaar zijn pompoenmannequins in de Klankentuin en een indrukwekkende adelaar in de terrastuin.

Bezoekers verbazen zich steevast over de creatieve gebruiksmogelijkheden van pompoenen en kalebassen. Maar ook over de lekkere gerechten die je ervan kunt maken. Met de verse pompoensoep worden de Pompoendagen ook een feest voor de smaakpapillen.  

Cor van de Ven

Het belangrijkste is toch het kinderfeest. Samen met je ouders pompoensnijden tijdens de Pompoendagen bij het museum is een ervaring die een leven lang kan bijblijven.

Sfeerverhogend zijn de optredens en workshops. De artiesten die daarbij acte de presence geven komen allemaal uit Asten en directe omgeving.

Cor van de Ven

Het luister- & doeprogramma ziet er voor de komende dagen als volgt uit:

Woensdag 27 oktober: djembé workshops Helmie Huijgens en live muziek EmenEm.

Donderdag 28 oktober: live muziek troubadour Hans van Gorp.

Vrijdag 29 oktober: live muziek Toffel Vier.

Zaterdag 30 oktober: live muziek Peter Berkers.

Zondag 31 oktober: grimeersessies Facepainting Hilke en live muziek Gerard van Kol en tot slot Halloween-optocht.  

De samenwerking met het Pompoenfestijn in Asten centrum krijgt gestalte via een sprookjesachtig treintje. Dat pendelt van maandag 25 tot en met zondag 31 oktober dagelijks tussen 12.00 tot 17.30 uur in een 20 minuten verbinding tussen museum en gemeentehuis op en neer.

Cor van de Ven

Bij beide opstapplaatsen en bij alle deelnemende winkels ligt een gratis speurtocht klaar waarmee kinderen op letterjacht kunnen. Na het vinden van een slogan kan bij de VVV een prijsje worden opgehaald. Ook kunnen er op de Pompoendagen en bij het Pompoenfestijn selfies worden gemaakt. Eenmaal gepost op Instagram en voorzien van de hashtag #pompoenfestijnAsten dingen ze mee naar iedere dag een leuke prijs.

Cor van de Ven

De slotzondag 31 oktober is uitgeroepen tot gezamenlijke Halloweendag. Kinderen die dan verkleed naar de Pompoendagen komen, krijgen bij het museum een presentje. Om 17.00 uur lopen ze in een Halloween-optocht naar het centrum. Ook kinderen die níet bij het museum zijn geweest mogen aansluiten. Omdat het dan al donker is, kunnen van thuis meegebrachte lampionnen worden meegedragen. Kinderen met uitgesneden Halloween-pompoenen kunnen met het treintje mee. Op de route museum-dorpscentrum is publiek welkom. De mooist verklede kinderen kunnen een prijsje winnen.