SIRIS.nl

Op Elektro motor STORM in 80 dagen de wereld rond

Van Eijk Transmissie en Smesh werkten mee aan de ontwikkeling van de elektrische motor STORM van de Technische Universiteit Eindhoven.

De motor is nu zo ver dat hij de wereld in 80 dagen rond gaat rijden. Het start evenement van STORM begint om 11.30 in Eindhoven, op het 18septemberplein. Na de presentatie vertrekken een stoet motorrijders mee voor een laatste fotomoment bij Van Eijk transmissie. Een van de STORM-rijders is de Somerense Laurens Kusters.

Bijzonder aan de toermotorfietsen is het door het studententeam zelf ontwikkelde batterijpakket. Met dit pakket, bestaande uit 24 losse cartridges en goed voor maximaal 28,5 kWh aan energie, kan de motor 380 kilometer rijden zonder opladen. Daarbij is het mogelijk om het aantal cartridges aan te passen, zodat een lichter gewicht, en daarmee een sportievere rijstijl, tot de mogelijkheden behoort.

Zondag 14 augustus wordt de motor rond half twee verwacht bij Van Eijk Transmissie aan de Stikker 19 in Asten.

Alle geïnteresseerde met een motor mogen meerijden met STORM, tot aan Van Eijk Transmissie. Daar wordt de motor nogmaals gepresenteerd en mogen alle meegereden motorrijders STORM uitzwaaien. STORM zal zijn tocht vervolgen richting München.

 

https://www.storm-eindhoven.com/news en
https://www.deingenieur.nl/artikel/studenten-tu-eindhoven-op-een-elektrische-motor-de-wereld-rond