Op Elektro motor STORM in 80 dagen de wereld rond

Van Eijk Transmissie en Smesh werkte mee aan de ontwikkeling van de elektrische motor STORM van de Technische Universiteit Eindhoven.

Na twee jaar van intensieve voorbereiding vertrokken zij zondag 14 augustus met twee zelfgebouwde elektrische motorfietsen op een 80-daagse wereldreis.

De drieëntwintig studenten van TU Eindhoven, waaronder Laurens Kusters uit Someren, willen met deze uitdaging aantonen dat elektrische mobiliteit écht geen verre toekomst meer is. „Onze missie is om het imago van duurzaam vervoer te verbeteren”, aldus Bas Verkaik, woordvoerder van STORM Eindhoven.

Het team werkt sinds 2014 aan het ontwerp en de realisatie van de motoren. Bijzonder aan de toermotorfietsen is het batterijpakket, dat door de studenten zelf is ontwikkeld. Met dit pakket kan de motor 380 kilometer rijden zonder opladen.

Na het vertrek uit Eindhoven werd er een tussenstop gemaakt bij Van Eijk Transmissie en daar werd alles nog een keer op de foto gezet.
Frans van Hoof, eigenaar van Van de Van Hoofgroep waaronder Van Eijk Transmissie valt, was trots dat hij hier aan heeft kunnen meewerken.

Na dit alles vertrok de karavaan naar München.

Wilt u de reis volgen dan kan dat op website van STORM World Tour.