Week van de Alfabetisering

Week van de Alfabetisering

Van 5 tot en met 11 september houdt de Stichting Lezen en Schrijven voor de twaalfde keer de Week van de Alfabetisering.

Tijdens deze landelijke campagneweek wordt aandacht gevraagd voor de 2,5 miljoen Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven. Op dinsdag 6 september, de dag van Jeugd en Gezondheid, worden in bibliotheken in heel Nederland voorleessessies door bekende Nederlanders georganiseerd.  

Om de leesvaardigheid binnen laagtaalvaardige gezinnen te bevorderen, bieden de Zorgboog consultatiebureaus deze gezinnen vanaf augustus een tegoedbon aan.

Deze tegoedbon kan van 6 september tot en met 31 december 2016 bij de bibliotheek worden ingewisseld voor een gratis boekje van de populaire kinderboekenvriendjes Woezel & Pip. Van de meeste bibliotheken kunnen kinderen tot 17 jaar ook gratis lid worden. Ouders van baby's ontvangen het gratis BoekStart-koffertje. 

Ouders die vragen hebben over de taalontwikkeling van hun jonge kind(eren), kunnen terecht bij de jeugdverpleegkundige en/of jeugdarts op het consultatiebureau.